Nästa artikel
Dometic köper upp ett tredje bolag på kort tid
NYHETER

Dometic köper upp ett tredje bolag på kort tid

Publicerad 27 maj 2021 (uppdaterad 27 maj 2021)
Dometic har satt på sig spenderbyxorna och köper upp bolag efter bolag. Så sent som för några veckor sedan köpte de Enerdrive och nu är det dags för Kamp Solar, båda verkar inom området med solpaneler.

I takt med att allt fler fricampar och trenden med vanlife utrustas många husbilar med solpaneler, ett produktområde där Zamp Solar växt sig starka på kort tid.

Verksamheten började i blygsam skala i ett garage i Oregon 2010. På mindre än ett år hade de växt ur garaget och flyttade in i en större lokal. Efterfrågan fortsatte att växa och ett nätverk av återförsäljare i Nordamerika byggdes upp.

Utöver nätverket med återförsäljare byggdes kontakter med tillverkare som Airstream och Winnebago upp där de började leverera de paneler de utrustas med från fabrik men även inom andra segment som båtar, mobila paneler, paneler för små hus och andra liknande områden.

2015 flyttades tillverkningen tillbaka till Bend i Oregon och nu beskriver de sig som ett premiumfabrikat med stort fokus på utveckling av innovativa lösningar. 2020 hade omsättningen nått cirka 15 miljoner USD.

Produktportföljen inkluderar idag kompletta solcellspaneler för takmontering, mobila anläggningar, kontrollenheter.

Köpeskillingen, som enligt pressmeddelandet betalats kontant, är inte offentliggjord.

Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.