Bild
Nästa artikel

Fängelse för utländska tjuvar

NYHETER

Tre män har dömts till fängelse för att bland annat ha stulit en husbil men även andra fordon för miljonbelopp. De upptäcktes efter att ha stulit en husbil i Mellerud.

Ttela uppmärksammar att Vänersborgs tingsrätt dömt en 28-årig man, en 41-årig man och en 50-årig man för grov stöld till fängelse i tre år, ett år respektive två år och sex månader.

28-åringen och 41-åringen dömdes för att ha stulit en husbil värd 400 000 kronor från ett företag i Mellerud. 28-åringen döms tillsammans med 50-åringen också för att ha stulit tre nya lastbilar från ett företag i Kronobergs län. När stölden upptäcktes var lastbilarna redan i Polen.

I domen konstateras att gärningsmännen varit tvungna att omedelbart föra ut stöldgodset ur landet för att kunna tillgodogöra sig det ekonomiska värdet.

- De aktuella lastbilarna har efter stölden varit omöjliga att sälja eller använda i Sverige, skriver Tingsrätten i sin dom.

Tingsrätten anser också om att det varit frågan om organiserad och planerad brottslighet, och stödjer sig bland annat på tillvägagångssätt som att man kört i kolonn och använt sig av följebil.

Här hittar du ttelas artikel.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.