Nästa artikel
Google har inlett samtal med biltillverkare
NYHETER

Google har inlett samtal med biltillverkare

Publicerad 24 januari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Enligt nyhetsbyrån Reuters har internetjätten Google inlett samtal med flera biltillverkare om självkörande bilar.
Google har nu inlett samtal med flera stora biltillverkare och underleverantörer. Målet med samtalen är att bestämma om Google ska leverera system för självkörande bilar till tillverkarna.
 
Än så länge har inte Google bestämt om de ska börja tillverka bilar kommersiellt eller om de bara ska tillverka ett system som andra tillverkare ska kunna använda i sina bilar. Enligt Google vore det arrogant av dem att tro att de kan bygga bättre bilar än de etablerade tillverkarna. De prototypbilar som Google byggt hittills är inte tänkta att nå ut på marknaden, utan ska vara testfordon.
 
De tillverkare som Google nu inlett samtal med är General Motors, Ford, Toyota, Daimler och Volkswagen. Dessutom samarbetar de med underleverantörer som Continental, Bosch, LG Electronics och Nvidia.
 
Google har också under hela arbetet med självkörande bilar kontinuerligt informerat de amerikanska myndigheterna om arbetets fortskridande.
 
– Det värsta vi kan göra är att överraska dem, säger Chris Urmson på Googles avdelning för självkörande bilar till Reuters.


Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.