Bild
Nästa artikel

Helt förarlöst från Google

NYHETER

Är du redo för den helt självkörande bilen? Google har nu börjat bygga prototyper på en självkörande bil. Först ut är en tvåsitsig maskin helt utan ratt och pedaler. Kolla in videon!

Google planerar att bygga cirka hundra prototyper, som ska börja provköras under sommaren i år. Bilarna som ska användas i de första testerna kommer dock att vara utrustade med ratt och pedaler, för säkerhets skull. Säkerheten har varit prio ett för google i projektet och den prototyp som nu finns ute är begränsad till att köra i max 40 km/h. Förhoppningen är att kunna dra igång ett pilotprojekt i Kalifornien under de närmaste åren.

Tekniktidningen Wired påpekar några svagheter i automatiken som förhoppningsvis är lösta innan bilen kommer ut till konsumenterna. Till exempel kan bilen inte förstå signaler från trafikpoliser, den blir begränsad av dåligt väder och den kan inte köra om det inte finns mobiltäckning.

Källa: Google

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida av Andreas Svensson

Vad säger du? Vill du ha en självkörande bil och vems är ansvaret om den krockar? Kommntera gärna!

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.