Nästa artikel
Husbilsparkering vid Stadshuset stoppas
Nyheter

Husbilsparkering vid Stadshuset stoppas

Publicerad 15 juni 2023 (uppdaterad 15 juni 2023)
Det är inte längre tillåtet att stå på drömplatsen mitt i Stockholm med husbil eller plåtis.

I helgen firas att Stockholms Stadshus fyller 100 år med stor regatta på Riddarfjärden, precis som Husbil & Husvagn berättat tidigare i veckan.

Extra roligt är att det finns en parkeringsplats på Norr Mälarstrand där det är perfekt att stå med plåtis eller mindre husbil, och den ligger precis intill Stockholms Stadshus. Den har länge varit en populär plats för husbilister på besök i Stockholm. Med andra ord hade det varit perfekt att glida in där och hamna på första parkett till evenemanget, precis som vi tipsade om.

Men det visade sig inte vara så enkelt.

Parkeringsplatserna på Norr Mälarstrand är numer bara till för personbil klass 1, enligt ny skyltning. Det är alltså inte tillåtet att stå där med husbil eller plåtis, med andra ord personbil klass 2.

Husbilar nej tack på Norr Mälarstrand i Stockholm.

Tyvärr har det här förfarandet blivit allt vanligare i Stockholm på senare år. Populära platser där husbilister brukat parkera skyltas om och blir endast till för vanliga personbilar. Det här är något som chefredaktör Jimmie Öbom reagerat på.

– Jag blir så trött på hur Stockholm stad försvårar för turister i husbil på alla sätt och vis. De längsgående platserna där passade perfekt för husbilar. Likaså Strandvägen vars P-platser är helt tomma på kvällarna. Bättre då att de tar 200 kr för att stå 21-08 eller liknande, säger han.

Istället för på Norr Mälarstrand går det att stå en bit bort, på platser som vi tipsar om här! Det finns även platser här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.