Nästa artikel
Lerum tar ställning om ställplatser
NYHETER

Lerum tar ställning om ställplatser

Publicerad 18 mars 2015 (uppdaterad 19 mars 2015)
Även i Lerums kommun har en invånare lämnat in ett medborgarförslag om att kommunen ska ordna ställplatser. Nu är det dags för kommunledningen att ta ställning.

Det är många kommuner, ungefär två tredjedelar av samtliga i Sverige, som ger sina invånare möjlighet att föreslå olika förbättringar i sin hemkommun.

Så är det sedan årsskiftet i Lerum och det har medfört att kommunen fått in ett förslag om ställplats. Kommunfullmäktige måste sedan behandla frågan som en vanlig motion, i det här fallet den 26 mars.
 

Projektet med medborgarförslag i Lerum görs på prov och gäller bara under 2015. Kommunens ledord om inflytande ligger som grund till den nya arbetsordningen.

– Vi vill ju öka möjligheten för medborgarna och skattebetalarna att vara med i beslutsprocessen, säger Lennart Wassenius, Centerpartist och kommunfullmäktiges ordförande till Lerums Tidning.

Medborgarförslag kan lämnas antingen till medborgarkontoren eller vid ett sammanträde i fullmäktige, och ska vara skriftliga och undertecknade av en eller flera personer. De ska dessutom innehålla namnförtydligande, adress och telefonnummer. Hör med din kommun hur rutinerna är där för visst vore det väl bra om kommunfullmäktige i din kommun kunde ordna en ställplats även där du bor?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.