Nästa artikel
Lund, mycket mer än domkyrkan
BOKTIPS

Lund, mycket mer än domkyrkan

Publicerad 20 juli 2016 (uppdaterad 20 juli 2016)
Redan år 990 antas de första spadtagen ha tagits i den stad som idag är en av pärlorna bland svenska städer. Nu har Martin Borg fångat stadens känsla i bilder och kortfattade texter i en inspirerande bok väl värd att läsa inför ett besök!
Lund är en av Sveriges vackraste städer, så inleds baksidetexten på bokens omslag. Visst är det så. Med kullerstensgator, låga hus i jordfärger inbäddade i grönska som omfamnar besökaren är det svårt att inte bli förälskad i staden. Boken bygger på ett rikligt bildmaterial men inte utan att bilderna förklaras och du lyfts in i en miljö den som inte varit där har svårt tro ens existerar.

För oss med husbil eller husvagn är inspiration inför olika platser att besöka något som kan betyda hur upplevelsen kommer att bli. Den här boken på 224 sidor visar stadens bästa platser i text och bild som kan få den mest förhärdade att sjunka in i drömmarnas värld. Eftersom boken inte behöver läsas från pärm till pärm är den härlig att bläddra i, njuta av en bild och få lagom mycket information för att efter det välja något annat som lockar lite extra.  

Du får naturligtvis se bilder på Lunds Domkyrka, staden har historiskt haft en framträdande roll inom Nordisk kristendom, men vi får följa med till så många fler platser som bara den som satt sig in i stadens historia och geografi kan berätta om.

Med utsökt bildsinne förmedlas småstadskänslan även om boken inleds med den storstilade domkyrkan. Boken delar upp staden i öst, väst, nord och syd där den gamla miljön skildras med känsla och du får såväl detaljer som översikter.

Dessutom ger boken härliga motivtips för dig som själv vill förmedla känslan från den historiska miljön i egna bilder. En bild säger som bekant ofta mer än tusen ord och den här boken lämpar sig utmärkt att försjunka i även efter ett besök. Därför är den även en bra guide om du vill se vad som är extra sevärt.

Författare är Martin Borg, utgiven på Karavan Förlag.

Boken har ISBN 978-91-7545-368-2 med priser från drygt 200 till knappt 300 kronor. Här hittar du ett av många sätt att skaffa boken.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.