Nästa artikel
Mässavslut i Düsseldorf – så ser siffrorna ut
CARAVAN SALON 2023

Mässavslut i Düsseldorf – så ser siffrorna ut

Publicerad 4 september 2023 (uppdaterad 4 september 2023)
Den 62:a upplagan av Caravan Salon i Düsseldorf har slagit igen portarna för årets mässa, och besökarantalet närmar sig mängden innan pandemin.

Mässan Caravan Salon i Düsseldorf pågick under tio dagar och avslutades söndagen den 3:e september. I år var antalet besökare 254 000 stycken, vilket blev en ökning från förra året med cirka 20 000 besökare. 2019, året innan pandemin var besökarantalet närmare 270 000, det närmar sig sakta men säkert.

Exotisk inspirationsmiljö fanns i en av hallarna.

Antalet utställare i år var 750 stycken och mässytan uppgick till 250 000 kvadratmeter i 16 hallar som ligger mer eller mindre i en kantig cirkel. Innanför hallarna fanns ett stort utomhusområde som användes till diverse foodtrucks och andra montrar. Den som ville kunde också testa att köra med elsparkcyklar inom ett inhägnat område.
Variationen på mässan har alltid varit stor när det kommer fordonstyper inom husbils- och husvagnsgrenen. Allt från små taktält, tältvagnar och plåtisar till stora maffiga liners vilket gör att oavsett vad man är ute efter fanns nog att se.
Band besökarna syntes många hundar och flertalet av dem drogs runt i särskilda hundvagnar och som pricken över i såg vi också en hund som bars i bärsjal hos sin husse.

 

Hund i bärsjal gav en del nyfikna blickar.

Korta helintegrerade Carthago c-tourer I 145 fanns att skåda på både Fiat och Mercedes.

Datumen för nästa års mässa är redan satta. Caravan Salon 2024 kommer att äga rum från fredagen den 30 augusti till söndagen den 8 september.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.