Nästa artikel
Nära rekord på mässan i Stuttgart
CMT 2023

Nära rekord på mässan i Stuttgart

Publicerad 25 januari 2023 (uppdaterad 25 januari 2023)
Så många besökte CMT-mässan 2023.

Nu är mässan i Stuttgart över. Under de drygt åtta dagar den pågick besökte omkring 265 000 personer CMT, enligt arrangörerna. Och att det var många människor på plats kan vi från Husbil & Husvagns redaktion intyga. Det var full fart under de dagar vi besökte mässan.

Sammanlagt 2100 uställare visade upp sig i de nio hallarna mellan 14–22 januari. Av dessa hamnade 411 inom campingkategorin.

Ändå var besöksantalet lägre än senaste gången CMT-mässan höll öppet, 2020. Då kom 300 000 för att titta på husbilar och husvagnar och få reseinspiration. Det var å andra sidan en rekordsiffra – och före pandemin.
 

Folk tittade och jämförde inte bara, utan köpte och beställde också.

Med det resultatet slår CMT i Stuttgart Caravan Salon i Düsseldorf i augusti 2022. Den hade 230 00 besökare, trots att ytan är större och utställarna är fler, åtminstone inom husbils- och husvagnssegmentet. Men även det var ett gott resultat.

Siffrorna tyder på att intresse för campingsemester är fortsatt starkt. Så är också arrangörerna nöjda.

– Våra förväntningar har överträffats, säger Roland Bleinroth, VD för Messe Stuttgart i ett pressmeddlande. Våra utställare var också mycket nöjda: Folk tittade och jämförde inte bara, utan köpte och beställde också. Den här CMT-mässan är en av de bästa vi någonsin har upplevt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.