Bild
Nästa artikel
Ny app fjärrstyr Alde värmepanna

Ny app fjärrstyr Alde värmepanna

NYHETER

Allt fler funktioner går att styra med en app till din smartphone. Nu har turen kommit till Aldes värmepanna som snart går att fjärrstyra med en app som enkelt hjälper dig med att styra värmefunktionerna oavsett var du är.

Teknikutvecklingen går, som vi senast skrev om i bloggen från mässan i Stuttgart 2014, just nu i en rasande fart. Och visst blir livet enklare när fjärrkontrollen flyttar in i din smartphone, i det här fallet kan du sänka både värme och energiåtgång när du hittar på någon spännande fritidsaktivitet. I lagom tid tills du kommer tillbaka vrider du upp värmen igen, oavsett var du är, och möts av en gemytlig atmosfär när du öppnar dörren. För som vilken erfaren campare som du än träffar på kommer att säga är värmesystemet den enskilt viktigaste funktionen för ett trevligt mobilt boende, inte minst om du är ute när det är lite kallare.

Alde App Start heter en app som gör livet enklare för alla som har en husbil eller en husvagn med Alde värmepanna. Den nyutvecklade appen är sms-baserad och hjälper till att hålla koll på fordonets värmesystem. Med Alde App Start installerad i fordon och smartphone går det lätt att starta värmepannan utan att vara i närheten av fordonet och det går att styra el, gas och temperatur.

Appen installeras enkelt i en smartphone med några enkla knapptryckningar och är enkel att använda. Dessutom meddelar Alde i sin produktinformation att det är lätt att installera den box i fordonet som måste köpas till för att appen skall fungera.


– Alde App Start gör frihetskänslan för en campare än större genom att det går att styra värmepannans manöverpanel var man än befinner sig. När man anländer till fordonet är det redan behagligt varmt, säger Håkan Streimer, Sales & Marketing Manager på Alde.

Med Alde App Start kan värmepannan startas och stängas av, dessutom kan el, gas och temperatur ställas in och kontrolleras med ett enkelt handgrepp. Alde App Start fungerar för senare Alde 3010-pannor samt alla 3020 pannor. Alde App Start är gratis och finns att ladda ner både för IOS och android via App Store från april i år.


Att Alde tillverkar värmesystem för husbilar och husvagnar är väl bekant. Men visste du att bakom dagens Alde ligger den finurlige uppfinnaren och entreprenören Alde Rask. Redan på 50-talet ville Alde få bättre komfort i den husvagn han lät bygga till sin familj. På 60-talet konstruerade Alde därför den första värmepannan för fritidsfordon och den blev snabbt uppmärksammad för sin effektivitet. Trots att det nu gått många år sedan Alde Rask konstruerade den första värmaren ligger företagets huvudkontor och tillverkning kvar i Färlöv utanför Kristianstad där de första värmepannorna såg dagens ljus.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.