Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall ligger bakom kokboken Matresan, som riktar sig till personer som lagar mat i mobila kök.

Nästa artikel
Ny kokbok för det mobila köket
Nyheter

Ny kokbok för det mobila köket

Publicerad 9 maj 2023 (uppdaterad 9 maj 2023)

Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall ligger bakom kokboken Matresan, som riktar sig till personer som lagar mat i mobila kök.

Tips och recept som passar husbils- och husvagnskök.

Att laga mat på liten yta kan vara en utmaning. Det vet alla som stått i en plåtis och jonglerat ingredienser och gaslågor. 

Men det är också rätt underbart – om man omfamnar de begränsningar som finns. Några som gjort det är Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall som tidigare gett ut boken Husbilsboken, en bok för dig som är nybörjare på husbil.

Nu kommer deras nästa bok: Matresan – recept och tips för dig med mobilt kök. I den blandas recept med smarta tips för den som vill laga god och varierad mat på husbils- eller husvagnsresan.

I den delar paret med sig av alla erfarenheter de gjort sedan de skaffade sin första husbil, som bara hade en tvålågig gasolspis, ingen ugn.

– Där började vår resa till att kunna laga bra och god mat på ett sätt som är hållbart i husbilen. Och då pratar jag hållbart utifrån att spara på vatten, disk och gasol, samtidigt som förvarings- och kylmöjligheterna är små. Det var en utmaning som jag kastade mig in i och sedan bara har fortsatt att utveckla genom åren, säger Sanna Ohlander i ett pressmeddelande.
 

Mängder med recept, tips och vackra bilder i Matresan – recept och tips för dig med mobilt kök.

Vi reser gärna norrut och har besökt Lofoten mer än en gång, vandrat till Kebnekaise och lagat mat i ösregn på stormköket.

I kokboken finns över 90 recept på allt från lagad mat till snabba mackor. Allt illustrerat med stora bilder och husbilsmys. Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall ser sitt resande som ett sätt att vidga även sina matupplevelser.

– Vi reser gärna norrut och har besökt Lofoten mer än en gång, vandrat till Kebnekaise och lagat mat i ösregn på stormköket. Cyklat längs med Luleälven och lagat mat med utsikt över berget Akka. Men vi har lika många gånger kört söderut för att äta ostron på stranden i Bretagne eller nyskördad majs i Slovenien, säger Torbjörn Lagerwall

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.