Nästa artikel
Ny plattform för nästa generations eldrivna Sprinter
NYHETER

Ny plattform för nästa generations eldrivna Sprinter

Publicerad 4 februari 2021 (uppdaterad 2023-02-06 14:56)
Knappt har den eldrivna versionen av Mercedes-Benz Sprinter börjat säljas förrän en helt ny plattform för nästa generation presenteras, Electric Versatility Platform. Den nya lösningen är uppbyggd i moduler som gör det möjligt att leverera eSprinter även i flak- och chassimodeller.

Mercedes-Benz är redan idag marknadsledare i Europa när det gäller eldrivna transportbilar i mellanklassen och uppåt och ökar även som basfordon till husbilar. Upp emot var tredje såld bil av typen i Europa är en Mercedes-Benz.

Den nya satsningen innebär en investering på mer än 3,5 miljarder kronor och bygger på ett nytt modultänkande för de elektriska systemen.

I frontmodulen sitter högspänningskomponenterna. Mittmodulen under rambalkarna innehåller batterierna och kan fås i två olika längder med batterier i tre storlekar. Den bakersta modulen består av bakaxeln med elmotor.

Det här sättet att bygga gör att alla typer av Sprinter kommer att finnas med eldrift. Både bussar, påbyggda chassin, flakbilar, skåpbilar och ambulanser. Även om Mercedes inte nämner det i sitt pressmeddelande kanske vi även får se eSprinter som husbil.

 


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.