Nästa artikel
2014: Nyheter från Bürstner
Bürstner

2014: Nyheter från Bürstner

Publicerad 28 juli 2013 (uppdaterad 12 augusti 2013)
Ytterligare ett märke att kolla in på höstens mässor är Bürstner som släpper ett antal intressanta nyheter. De koncentrerar sig på de mindre bilarna.

Se fler bilder genom att klicka på bilden till höger >>>>>>

Bürstner City Car gör nu comeback med tre modeller på programmet, C 650 sticker ut en aning med hygienutrymme och garderob längst bak i bilen och en säng som monteras upp mitt i bilen med ena änden över köket. Förra årets nykomling Brevio får två nya modeller. Roligast är t 645 som har nedsänkbar taksäng och sittgrupp för fyra längst bak i bilen. 

För att uppmärksamma att Bürstner fyller femtiofem år 2014 lanseras extra välutrustade specialmodeller som heter just ”fifty five” eller 55 om man så vill. Två Nexxo modeller finns, t 685 och t 690. Den senare har långbäddar och garage. Den finns inte i det ordinarie Nexxo programmet. Dessutom finns två Ixeo time-modeller, it 710G och it 725 G. En ny entrédörr finns på en del modeller. Den är 70 cm bred och har ett infällt handtag samt har dubbel tätning vilket uppges minska drag. Gångjärnen är invändiga och dörren har även ett stort fönster som kan mörkläggas. På flera modeller finns en smart förvaringslösning i form av lådor som sitter på svängbara armar.

Bürstner Viseo har omarbetats totalt såväl utvändigt som invändigt. Bland annat är den nya endast 220 cm bred. Tre modeller finns på programmet. Viseo I 700 är en socialt inriktad bil med en hörnsoffa längst bak istället för en sänglösning. Alla husbilar, förutom City Car modellerna, får nu glasfibertak. 2014 bantas husbilsprogrammet med ett antal planlösningar till totalt 41 stycken.

 

 

Av Mikael Galvér

 

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.