Bild
Nästa artikel
2014: Kabe TMx 740 Crossover

2014: Kabe TMx 740 Crossover

KABE

Kabes nya halvintegrerade husbil i "King size bredden" 250 cm är lite av en gränsöverskridare. Smidig att köra men samtidigt en stor familjebil med plats för flera sovande tack vare den nedsänkbara dubbelsängen ovanför sittgruppen.

Nya TMx 740 kommer säkert att dra till sig blickar med sitt lite egna utseende med "bulan" på taket. Halvintegrerade husbilar med taksäng har vi sett i några år från många europeiska tillverkare men nu finns de även i Kabes sortiment. 

Modellens speciella egenskap är alltså den nedsänkbara taksängen som placerats där taket förhöjts, höjningen finns för att möjliggöra bättre ståhöjd vid sittgruppen när sängen är i sitt övre läge. Kabe menar att lösningen med den hissbara sängen fungerar mycket bra i kombination med LXL-inredningen där ytterdörren kan användas som vanligt trots att taksängen är nedfälld. Något som inte alltid är fallet på en del konkurrenters husbilar.

Kabe tillmötesgår med TMx 740 en ökad efterfrågan på husbilar med fler sängplatser till exempelvis gäster och barnbarn. Sängplatser som inte kräver någon ombyggnad eller bäddning av sittgruppen. Här är det enkelt att bara hissa upp sängen för att kunna använda bordet. Som alla Kabes halvintegrerade husbilar har TMx740 fått "King size bredden" på 250 cm. Det möjliggör en rymd i inredningen som inte funnits i kategorin halvintegrerade husbilar tidigare. Dessutom har Kabe lanserat en rad nyheter i inredningen på alla sina modeller och dessa hittar du även i denna modell. Mer information om TMx 740 kommer senare.

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
glassnisse
2013-08-11 10:58

Crossover? Det liknar mer en "klossover"

#2
Kenneth Eriksson
2013-08-12 14:09

Snygg. Äntligen en som vi har väntat på.

#3
KABE-RO
2013-08-12 21:16

Det är typiskt kabe som vanligt, altid steget före.

#4
tommyedling
2013-08-13 10:58

För att vara rolig >>> en kanelbulle från FELHULT ha ha.. I mitt tycke e den ful ,ser väldigt tung ut som ett ånglok , OK, kanske är praktisk inne .För min del gäller utsidan också , skall ge ett sobert intryck. Nää inte den kaben.

#5
Kåre Wahlman
2013-08-14 18:29

Kabe! 8 år efter alla andra Riktiga Husbilsfabrikat.
Återgår till Bulan på taket, som inte förskönar precis, varför inte titta på Bûrstner
som föredömme?
Ingen bil för Norges väger eller Kroatien, Österrike eller andra Alpländer med den brädden. Men kabeägare står förstås mest på Campingar i 4-5 veckor, att köra bilen vågar de knappast om det inte finns service verkstäder efter rutten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.