Bild
Nästa artikel
Resor till Tyskland åter möjligt

Resor till Tyskland åter möjligt

NYHETER

Tyska ambassaden meddelar nu på sin hemsida att resor från Sverige till Tyskland åter är möjliga utan krav på karantän eller att resan sker med något speciellt godkänt skäl.

Inresa till Tyskland från Sverige är möjlig för alla resenärer på alla rutter och utan välgrundad anledning. Detsamma gäller för inresa till Sverige från Tyskland. För resa  genom Danmark vänligen observera information från Tysklands ambassad i Köpenhamn: https://kopenhagen.diplo.de/, detta står att läsa på Tyska ambassadens hemsida.

Det innebär, om reglerna inte ändras igen, att det är möjligt för svenskar att besöka såväl tyska resmål i semestersyfte med husbil eller husvagn samt Europas största mässa för fritidsfordon, Caravan Salon.

"Det beslutades, att upphäva 14 dagars karantänsplikten enligt mönsterförordningen av den federala regeringen, då antalet nyinfektioner minskar.", även detta enligt ambassadens hemsida.

Man bör även följa Folkhälsomyndighetens information om de reserestriktoner som Sverige utfärdar och kontakta sitt försäkringsbolag om vilka regler som gäller för ersättning i händelse av problem.


 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.