Bild
Nästa artikel
Självkörande bilar halverar försäkring

Självkörande bilar halverar försäkring

NYHETER

Framtidens fordon kommer att vara billigare att försäkra. Orsaken är att självkörande bilar anses vara säkrare förare än oberäkneliga människor.

Brittiska tidningen The Telegraph skriver om att bilförsäkringar i landet förutspås att halveras fram till år 2020, i takt med att självkörande bilar blir allt vanligare på vägarna.

Då datoriserade system tar över ratt, gas och broms elimineras vad man kallar ”dålig körning”, vilket står för 90 procent av alla trafikolyckor idag. Enligt branschexperter går utvecklingen så fort att olyckor orsakade av den mänskliga faktorn förväntas vara nästan helt eliminerade de kommande fem åren.

Största anledningen till varför försäkringspremierna kommer att sjunka är att skulden för eventuella skador flyttas från trafikanterna till biltillverkarna, så att bilolyckor blir mer av ett produktansvar.

De första helt självkörande fordonen förväntas börja rulla på brittiska vägar redan 2018.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.