Nästa artikel
Slideout ger mer plåtisutrymme
2020

Slideout ger mer plåtisutrymme

Publicerad 8 juli 2019 (uppdaterad 8 juli 2019)
Westfalia James Cook är en intressant plåtis som till 2020 får en utdragbar bäddlösning i aktern. Med hjälp av denna slide-back får man en kort bil utan att behöva inkräkta allt för mycket på bodelsytan.

Westfalia James Cook byggs på nya Mercedes-Benz Sprinter och till 2020 finns den att få med slide-out vilket är näst intill unikt på plåtisar. James Cook får med slide-out och pop-up-tak plats med dubbla långbäddar, detta i en bil som bara är 5,93 meter lång.

Slide-out är ett välkänt begrepp men handlar då nästan uteslutande om att öka ytan sidledes. Med den här lösningen, där den elmanövrerade slide-outen med sin längd på 2.07 meter och bredd på 1.42 meter, fälls ut/in på 40 sekunder. Sängmåttet anges till två meter. Utöver det finns som tillval ett uppfällbart tak med extra bäddplats.

James Cook erbjuds i tre karossversioner och slide-outen erbjuds på alla. Basversionen på Sprinters egen High Top-kaross har ett fast originaltak och plats för fyra bältade personer och två sovande. Med pop-up-taket finns plats för ytterligare två sovande. Den tredje versionen med Westfalia Fixed High Top fås ett förhöjt glasfibertak och även denna har plats för fyra sovande varav taksängens längd anges till 180 centimeter.

Westfalia är än så länge sparsamma med detaljer om planlösningen men det längsplacerade köket är utrustat på sedvanligt sätt med köksbänk som rymmer ho i rostfritt stål samt tvålågig spis med piezotändning och så finns ett 90-liters kylskåp. Mittemot köket finns ett badrum med dusch och ett hörnhandfat. I förarhytten finns en touch-panel för att styra samtliga funktioner i bilen men det går även att ansluta denna till en smartphone. Standardinredningen går i vitt och mörkgrått, vilket beskrivs som modernt och fräscht.

James Cook får motorer mellan basversionens 140 hästkrafter kombinerad med manuell växellåda och tillvalen sträcker sig upp till 190 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Närmare information presenteras på Carava Salon i Düsseldorf vilken äger rum den 31 augusti till 8 september 2019.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.