Bild
Nästa artikel
Solifer Polar varslar 35

Solifer Polar varslar 35

NYHETER

Solifer Polar har fortsatta problem med ekonomin och varslar därför 35 anställda. Enligt SvT har bolaget haft en förlust på 55 miljoner på två år.

Det svåra läget för Solifer Polarvagnen i Dorotea beror på att bolaget dras med förluster sedan en tid och tvingas nu varsla nästan hälften av personalen, 35 personer. Beskedet är ett hårt slag mot den lilla Norrlandskommunen.

-Det här är inte roligt. Vi har varit med om det här förut och är luttrade, men nu ser det riktigt allvarligt ut, säger montören Fredrik Molin till SvT:s Västerbottensnytt.

Företagets styrelseordförande Per-Erik Atterwall säger till Västerbottensnytt att
-En svikande marknad och svag orderingång ligger bakom varslen. Vi hoppas dock att inte alla varsel ska behöva omsättas till avskedanden.

-Polar är kommunens största arbetsgivare. Nu drabbas även underleverantörer. Vi ska försöka hjälpa till så gott vi kan från kommunens sida, säger Mats-Erik Westerlund, oppositionsråd i Dorotea, till SvT.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-10-09 08:56

Lägg 30 milj i aktieägartillskott till de 55 milj i förlust, konkurs mässigt?

#2
bengan
2015-01-29 09:54

Nu får vi se om varslet i oktober blir verklighet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.