Bild
Nästa artikel
Ställplats i Hofors?

Ställplats i Hofors?

NYHETER

Allt fler kommuner får medborgarförslag om att anordna ställplatser. Den här gången är det Hofors som snart ska ta ställning till frågan.

Kommunledningen i Hofors har fått ett förslag om att anordna en ställplats för husbilar vid Hagaparken skriver Arbetarbladet. Förslagsställaren vill att det ska finnas möjlighet att fylla på vatten, att det finns elanslutning och latrintömning.

I medborgarförslaget skriver personen att Hagaparkens läge är utmärkt för övernattningar då det ligger bra till för genomfartstrafiken. Vidare påpekar han att husbilsturismen ökar för varje år och att införandet av en ställplats skulle gynna Hofors näringsidkare, butiker och restauranger.

Ungefär två av tre kommuner tillåter medborgarförslag och bara senaste veckorna har det skrivits om ungefär fem kommuner som nu får ta ställning till frågan. Det ser ut som om allt fler utnyttjar möjligheten att låta kommunledningen förstå att det är en fråga som bör behandlas i positiv anda.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.