Nästa artikel
Succé för ställplatser i Höga Kusten
NYHETER

Succé för ställplatser i Höga Kusten

Publicerad 15 oktober 2017 (uppdaterad 15 oktober 2017)
Höga Kusten har för sjätte året i rad slagit föregående års rekord när det gäller gästnätter och detta trots ett väder som inte slagit många värmerekord. Särskilt framgångsrika har ställplatserna varit.

SCB:s statistik för sommaren 2017 visar en kraftig ökning av antalet övernattningar på Höga Kustens hotell, stugbyar och vandrarhem där gästnätterna ökar med 11,8 procent jämfört med 2016.

– Vi har sagt ”rekord” sex år i rad och säger det igen, säger Maarja Edman, analysansvarig Höga Kusten Destinationsutveckling, och säger vidare att det handlar om att andelen utländska gästnätter når en ny toppnotering med 21,9 procent, att jämföra med fjolårets 20,4 procent.

Campingarna har haft ett sämre år där antalet gästnätter har minskat med 13 procent, kanske beroende på ett sämre väder än tidigare år samt att många som tänkt sig campa tagit in på hotell istället. Däremot ökar husbilisternas närvaro och de betraktas dessutom som en köpstark turistgrupp. Vid den nya ställplatsen vid Skuleberget har det stått närmare 13 bilar i snitt sedan den öppnade och Örnsköldsviks gästhamn, som även tar emot husvagnar, har ökningen varit 35 procent under juni, juli och augusti.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.