Bild
Nästa artikel
Trafiken leds om i Sundsvall

Trafiken leds om i Sundsvall

NYHETER

I och med att Sundsvallsbron öppnas för trafik den 18 december flyttar E4 från Sundsvalls centrum. Till att börja med stängs del av norrgående körfält på gamla E4 ovanför Skepparplatsen den 19 december.

Efter det att Kungen den 18 december invigt den nya betalbron i Sundsvall med pompa och ståt påbörjas det mindre spektakulära arbetet att ändra vägarna efter gamla E4.

Närmast den signalreglerade korsningen vid Skepparplatsen kommer det att vara fyra körfält tills vidare. Dessa övergår att vara ett körfält i vardera riktningen fram till strax innan trafikplats Skönsberg där det åter igen anpassas till trafikplatsen och blir fyra körfält.

Viss påverkan på framkomligheten

Sträckan som övergår från att vara fyra körfält till två är kort och får viss påverkan på framkomligheten framförallt under högtrafik. Hastigheten begränsas till 50 km/h och vägen anpassas till att vara en stadsgata i stället för E4.

-  Anpassningen av gamla E4 till en stadsgata ger oss en möjlighet att kunna bygga en större och mer attraktiv stad, säger Madeleine Blom.
 

Avstängningen av gamla E4 är startskottet för arbetet med att bygga om sträckan mellan Skönsberg och Myre.

Fakta om gamla E4

  •   Gamla E4 får benämningen väg 562 så länge vägen ägs och sköts om av Trafikverket.
  •   Sträckningen Njurundabommen – Skönsberg byggs om etappvis av Trafikverket och planeras tillsammans med Sundsvalls kommun.
  •   Sträckan mellan Myre och Njurundabommen rivs och marken återställs till ängs- och skogsmark. Arbetet ska vara klart till sommaren 2015.
  •   Sträckan Stockvik-Skönsberg överlämnas till kommunen efter ombyggnationen.

Missa inte videon med flygningen över Sundsvallsbron!

Missa inte videon om den nya bron!
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.