Nästa artikel
Tudors nya Carbon Boost laddas snabbt
NYHETER

Tudors nya Carbon Boost laddas snabbt

Publicerad 8 oktober 2014 (uppdaterad 9 oktober 2014)
Det nya Tudor High Tech batteriet från Exide har upp till 50 procent bättre laddningsmottaglighet. Förbättringen har blivit möjlig tack vare Exides vidareutveckling av Carbon Boost-tekniken, som är framtagen av Exides FoU-avdelning.

Under flera års forskning och testning har Carbon Boost-tekniken utvecklats för Exides och Tudors AGM- och EFB-batterier för start-stopp-system. Carbon Boost består av en unik koltillsats som förbättrar batteriets laddningsmottaglighet och kortar laddningstiden. Exide Technologies, som äger varumärket Tudor, har investerat stort i vidareutveckling av Carbon Boost, och nu kan tekniken användas även i vanliga startbatterier.

I blybatterier bildas en beläggning av sulfatkristaller på plattorna när batteriet urladdas. Detta isolerande lager försvårar uppladdningen, eftersom en stor del av energin går åt till att lösa upp sulfatet på plattorna. Exide upptäckte att om vissa koltillsatser tillförs, så ökas den aktiva laddningsytan och därmed ledningsförmågan. Detta leder till att sulfatet löses upp så laddningen går snabbare.

Tudor Carbon Boost-batterierna är designade för bilproducenternas exklusiva modeller, som har kraftfulla konventionella motorer och energikrävande elektrisk utrustning. De passar dessutom bra för stadskörning, med många stopp och korta körsträckor, samt för användning i extrema temperaturer. De nya batterierna har 30 procent mer startkraft, och är de mest avancerade konventionella batterierna på marknaden.

Batterifel är den vanligaste orsaken till motorstopp enligt ADAC Breakdown Statistics 2013, och orsaken är oftast att batteriet inte är tillräckligt laddat. Carbon Boost ser till att batteriet når en god laddningsnivå snabbare. Och det leder till betydligt bättre prestanda och tillförlitlighet.

Tudor High Tech Carbon Boost-batterier finns till de flesta bilmodellerna i den europeiska bilflottan. Batterierna bygger på Exides mångåriga erfarenhet av OEM, och uppfyller biltillverkarnas stränga krav.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.