Bild
Nästa artikel
Tyska Veda förbättrar Autohof som ställplatser

Tyska Veda förbättrar Autohof som ställplatser

NYHETER

Truckstop börjar bli ett alternativ till reguljära ställplatser och i Tyskland marknadsförs nu ett förbättrat Autohof för såväl husbilar som husvagnar. Platserna finns huvudsakligen efter motorvägarna, är bevakade och erbjuder god service.

Många upplever de tyska motorvägarna, Autobahn, som en stressande trafikmiljö men de dryga 1 200 milen som successivt byggts sedan 1920-talet erbjuder ett snabbt och säkert transportsystem. Faktum är att det är det säkraste sättet att ta sig genom Tyskland även om de vanliga landsvägarna, Bundesstrasse, är väsentligt charmigare. Motorvägarna är dessutom gödslade med rastplatser där många väljer att stanna till för att sova över natten men nu förbättrar den tyska branschorganisationen sina Autohof, truckstops, med separata platser för husbilar och husvagnar. Bättre belysning, videoövervakning och inhängnader ska öka både säkerhet och komfort när behovet av övernattningar ökar, 2019 såldes det fler än 200 000 mobila boenden i Europa vilket gör året till ett av de två bästa åren någonsin. Med andra ord, behovet är enormt.

Premiumplatserna, som Veda kallar dem, erbjuder dessutom bra restauranger, tvättmaskiner och torktumlare, gym, dusch och lekplatser. Nu skiljer sig både priser och standard något åt men standarden får allmänt sett ses som högre än vad ställplatser i allmänhet erbjuder.

Vedas hemsida (engelska) hittar du var platserna finns och mer information om respektive.

 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
MagnusB
2020-01-24 14:39

Låter som riktigt bra nyheter, har kört en del genom Tyskland på väg söderut och nya ställplatser är alltid bra. Senaste tiden har det dock blivit flyg, hotell och sen hyrbil i Tyskland. Blir mer praktiskt, när man är äldre. Kan rekommendera https://www.biluthyrning.nu/sv-tyskland/ för att jämföra priser på hyrbilar om någon är intresserad. Husbilen får stå för tillfället.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.