Bild
Nästa artikel
Grillad banan

Grillad banan

RECEPT

En god och mättande efterrätt som är lätt att göra och passar till kvällsfikat eller chokladen på campingen!

Du kan göra den här rätten på flera sätt men behöver en ugn eller en grill. Det finns smidiga miniugnar att ställa på spisen som är bra till många rätter. Du behöver också glass men kan hoppa över både den och nötterna. Glass kanske du hittar i campingens servicebutik? Har du inte glass kan du blanda i lite vanilj i grädden. Det går åt en banan per portion.

Skär en skåra längst med bananerna genom skalet, halvvägs ner i bananen och vik upp så att bananköttet blir synligt. Ställ bananerna på en bit aluminiumfolie eller i en skål.

Hacka chokladen grovt. Hacka nötterna. Fördela nötter och choklad i bananarena. Använer du chokladsås spritsar du i lite av den men då krävs lägre värme.

Ställ bananerna på grillen eller i ugnen och låt dem stå ca 10-15 min tills chokladen smält och bananerna blivit varma. Skalet kommer att bli mörkt och beroende på värmen kan tiden variera en del. Bättre med längre tid och svagare värme. Bananen skall behålla sin form. Ställer du på grillen, svep in i aluminiumfolie.

Fyll bananen med vaniljglass.

Garnera med grädde, chokladssås/hackad choklad samt nötter.

Servera de varma bananerna genast.

Arbetsinsats:
Liten. Det här receptet kräver ugn eller grill samt glass och därmed frys/frysfack. Du kan självklart vispa grädden i förväg. Det är en busenkel rätt till kvällsfikat och om du får oväntat besök.

Diskmängd:
Väldigt liten.
Det här behöver du
  • 4 bananer
  • 100 g mörk choklad alternativt chokladsås
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 liter vaniljglass
Taggar: Recept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.