Nästa artikel
Populär influencer ordnar tjejträff på ställplats
Min lilla Adria 305

Populär influencer ordnar tjejträff på ställplats

Publicerad 12 april 2023 (uppdaterad 2024-07-16 13:12)
Följer ni den sötaste lilla husvagnen, min_lilla_adria_305, på Instagram? Så gör Cajsa Olsson, kvinnan bakom kontot, fint i sitt rullande semesterhem.

Det började med en liten husvagn, som blev ett projekt, som blev ett Instagram-konto: @min_lilla_adria_305. 

Nu har Cajsa Olsson 26 600 följare som inte bara kollar på bilderna på hennes charmiga husvagn, utan även har hjälpt henne i kampen mot ångest och social fobi.

– Instagram har hjälpt mig enormt mycket. Jag har bara fått positiva kommentarer. Det är så mycket pepp. Igår kände jag mig lite låg och ledsen, då var det en tjej som berättade hur hon blivit inspirerad av min husvagn och själv skaffat en. Då känns det lite bättre, säger hon.

De senaste åren har det kommit en våg av kvinnor som har en egen plåtis, husbil eller husvagn som de inreder och gör mysig. Cajsa är en av dem och hon har också lagt märke till trenden.

– Jag har funderat på det. Kanske är det att man ser att andra kan. Att man vill prova på. Jag tycker överhuvudtaget att det är enormt många kvinnor som gör saker själva, som pysslar. Så det kanske det att det skrivs om det. Så var det för mig. Jag såg andra som gjort om husvagnar och blev jättesugen, säger hon.

Hon har semestrat mobilt sedan barnsben. Men det var för fyra år sedan tanken väcktes att hon skulle skaffa sig en egen husvagn. Hon ville dela det mysiga husvagnslivet med sina barnbarn och ha ett lagom stort projekt att syssla med. Eftersom hon aldrig kört med släp hade hon ett krav: Den fick inte vara för stor. 

Cajsa skaffade vagnen för att kunna resa i den med barnbarnen. Men nu håller de på att växa ur den…

Med små medel skapar Cajsa mys på den lilla ytan. Plädar och kuddar kan göra underverk.

Det vill så lite till för att det ska bli mysig… nya gardiner, nya kuddar, några filtar, ljusslingor, en blomma.

Hon fick leta ett tag innan hon hittade rätt. Men det var kärlek vid första ögonkastet när hon steg in i den lilla Adrian som en bekant skulle sälja.

– Jag kände direkt när jag gick in ”den ska jag ha”. Jag kunde redan se hur jag skulle fixa med allting. Nu har jag fått erbjudande om att köpa en som är lite större, men jag kan inte skiljas från den här fast det börjar bli trångt. Barnbarnen växer ju. Min ena svärson sa ”det fixar du Cajsa, det är bara att bygga till den.”

Hon skrattar när hon berättar. Men faktum är att det är hennes förmåga att bygga om och ordna fint i Adrian som är hemligheten bakom den stora följarskaran. Plus att hon tar så vackra bilder. Du vill laga mat i det grå köket och slänga dig i sängen med alla kuddar.

– Många skriver jag är inte duktig på det, man kan, det behövs inte så mycket. Man behöver inte måla om den, även om det är lättare än man tror, säger hon.

Har du några tips hur man enkelt fixar fint i sin vagn?

– Det vill så lite till för att det ska bli mysig… nya gardiner, nya kuddar, några filtar, ljusslingor, en blomma. Om man målar om fräschar det upp väldigt mycket. Man kan få det mysigt på ett lätt sätt, man behöver inte såga och spika. Och det går att göra billigt, säger hon och fortsätter:

– Hela min vagn är gjord på budget, jag har väldigt lite pengar att röra mig med. Jag älskar återvinning och går hellre in i mitt garage,tar en bräda och gör något av den än att köpa nytt. Du kan handla grejer på loppis. Ta med innegrejer ut som du kan fixa med.

Före- och efterbild på sittplatsen intill köket. Det går knappt att se att de är tagna i samma vagn.

Köket i mörkgrått kontrasterar snyggt mot det mönstrade golvet och detaljer i varma nyanser. Sittplatserna blir fler när sängen inte är uppbäddad.

Min tanke är att det blir lite spontant. Att man träffas och pratar. Delar inspiration och idéer.

Inte nog med det. I dagarna lade hon ut ett upprop på sitt konto. Den 19–21 maj 2023 kommer Cajsa att anordna en tjejträff på Brännebacka gård ställplats i Grästorp. Idén uppstod för flera år sedan i kontakten med följarna, och nu ska den bli av.

– När jag slutat fundera på det var responsen enorm. Jag ser jättemycket fram emot det samtidigt som jag undrar hur jag ska fixa det.

Hur kommer det sig att det är just en tjejträff?

– Det är väldigt många tjejer som följer mig, 93 procent av mina följare är tjejer. Sedan har jag inte sett så många träffar som vänder sig både till dem som har husbil och husvagn, ja allt man kan dra. Här är det rullande hem som gäller, säger hon. 

Är också killar välkomna?

– Nä, inte på den här träffen, säger hon först.

Sedan ändrar hon sig, hon vill helt klart inte utesluta någon. Om någon man dyker upp blir han självklart inte utkastad. Om någon vill komma som inte har ett rullande hem går det också bra, förutsatt att de hittar någon annan plats att sova.

Vad är tanken med träffen? 

– Det är så nytt. Jag har aldrig hållit i något sådant här förut. Min tanke är att det blir lite spontant. Att man träffas och pratar. Delar inspiration och idéer. Jag har pratat med mina döttrar, vi ska försöka sätta upp en tipsrunda. Jag tänker att allting löser sig. Får hoppas att det blir fint väder…

Vilken skillnad lite färg och nya detaljer gör. Genom att byta ut kuddar, pläd och sängkläder plus lägga till en växt skapar Cajsa en ny känsla i den lilla Adrian.

Cajsa Olsson

Ålder: 56 år
Yrke: Har sjukersättning
Familj: Tre döttrar, fyra barnbarn och ett vuxet bonusbarn
Bor i: Åstorp utanför Helsingborg
Husvagn: Adria 305
Instagram: @min_lilla_adria_305
Aktuell: Ordnar tjejträff på Brännebacka gård i Grästorp.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.