Bild
Nästa artikel

Fjädring med våg och nivå

PRYLAR

Vet du egentligen vad din fullpackade husbil väger? Svaret är viktigt, inte bara för trafiksäkerheten utan också för körkortet. Nu lanseras en fjädring, AirDriveControl®, som talar om bilens vikt och håller den i plan!

Ingen av oss vill väl bli stoppad och få reda på att vi lastat in alltför mycket i bilen. Vill det sig riktigt illa kan det kosta både böter och körkort då det långt ifrån alltid som lastkapaciteten i fordonet motsvaras av vårt behov att få med prylar.

Företagt Goldschmitt lanserar nu en luftfjädring med en funktion som de hittills är ensamma om, en integrerad våg som alltid talar om fordonets vikt. Borta är då behovet att köra upp på en våg för att få reda på axeltrycket, det räcker med att trycka på en knapp för att få varet på en 3,5 tums färgskärm. 

Därutöver framhåller tillverkaren att luftfjädringen i sig håller hög klass och ger möjligheter att justera fjädringen helt efter stundens behov. Eftersom respektive hjul kan hanteras separat kan systemet dessutom ställa fordonet i våg uan besväret att köra upp på klotsar.  Systemet hanteras via pekskärmen som även visar vikten.

Blir du lika nyfiken som vi är? Efter CMT skall vi se vad som avslöjas samt om, till vilket pris och hur produkten kommer att saluföras i Sverige. Den enda informationen vi för ögonblicket har är att den finns att se i Goldschmitt Technik-Center i tyska Walldürn.

Här hittar du företagets hemsida.
Taggar: Prylar, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.