Bild
Nästa artikel
Unika bilglasögon lanseras

Unika bilglasögon lanseras

PRYLAR

Glasögontillverkaren Rodenstock lanserar specialanpassade glasögon för bilkörning. Genom att kombinera fyra tekniker har de skapat en produkt som de själva beskriver som unik och inte tidigare funnits på marknaden.

Skrämmande många kör med kraftiga synfel om man ska tro de årliga synundersökningar som genomförts i samarbete med Synoptik i samband med bilbesiktningar. Dessutom är det väl känt bland alla förare att sikten kan begränsas av kraftigt regn, dimma eller snöfall och speciellt i kombination med skymning är det lätt att bländas av mötande strålkastare. Rodenstock, som är en ledande tysk glasögontillverkare, har tagit fasta på detta och lanserar nu glasögonglas, Rodenstock road, som anpassats till bilkörning där det som är unikt i första hand är kombinationen av dessa tekniker där de tre första är unika för just dessa glas.

- Den progressiva designen är helt anpassat för de synavstånd som används vid bilkörning.
- Antireflexbehandlingen som reducerar störande reflexer från moderna billampor.
- Förbättrat mörkerseende med DNEye®-scanner.
- Filterfärgen som ökar kontrastseendet på dagen.

​Många glasögonbärare har olika starkt synfel på höger respektive vänster öga, vilket leder till asymmetriska synfält med vanliga glasögon. När du tittar åt sidan skiljer sig det visuella intrycket åt för de båda ögonen, vilket försämrar möjligheten att göra korrekta avståndsbedömningar. Rodenstock hävdar att de har löst det här problemet.

Rodenstock menar att deras nya teknik ger användaren en god översikt över trafiken samtidigt som de lättare möjliggör snabba fokusbyten mellan instrumentbräda, navigeringssystem och speglar tack vare synfälten på långt- och mellanavstånd. Med hjälp av en filtertoning minskas irriterande reflexer som orsakas av gatlyktor, sämre ljusförhållanden och strålkastare från bilar som närmar sig bakifrån.

Det går inte att ange ett referenspris på glasögon men eftersom glasen är avancerade hamnar de något högre i pris än standardglas. För att hitta Rodenstock-återförsäljare går du lättast in på http://www.rodenstock.com/se/se/optikersok.html och söker på ortsnamn.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.