Bild
Nästa artikel
Adria Altea 552 PK

Adria Altea 552 PK

Altea följer Astellas spår

Populära Alteaserien från Adria har uppdaterats till 2014 och inspiration har hämtats från prisvinnande syskonet Astella Glam. Vi noterar en modern design och innovativa lösningar i både kök och badrum.

Den uppdaterade serien av Altea består av åtta olika planlösningar. De minsta, 392 PH och 432 PK, imponerar då de rymmer så mycket trots blygsamma mått. 

Den vagn som vi har kollat in är dock den största i serien, Altea 552 PK. Men trots att den är störst betyder det inte att den är en bjässe. Tvärtom, Altea 552 PK är en smidig vagn som rymmer både barn och vuxna.
Utsidan skiljer sig en del från tidigare, och det man ser först är de snyggare fram- och bakstammarna som fått samma designspråk och flera detaljer från Astella Glam. Här ingår bland annat snyggt integrerade rangerhandtag i kromad design och en knappt synlig tältskena. Fronten och bakstammen är byggda i ett modulsystem som även underlättar produktionen.
 
Plastkarossen rullar på ett chassi från Al-Ko och lamporna både invändigt och utvändigt är LED. På karossen känns den blå dekalen igen sedan tidigare. Närmare bestämt har den hängt med sedan 80-talet även om den ändrat form. Till 2014 års modellserie har det blå fältet flyttats nedåt en aning. 
Förtältsbelysningen består av en rad LED-lampor i en konsol. Ytterdörren har bra handtag och ett mörktonat fönster. Direkt innanför, längst fram i vagnen finns dubbelsängen. 
 
Första intrycket när man kliver in är att det känns luftigt och ljust vilket också har varit ett av huvudmålen vid utvecklingen av nya Altea.
– Vi har hämtat designinspiration både invändigt och utvändigt från Astella Glam, men här får man det till ett baspris, säger Nina Hrovat som lett projektet med att ta fram nya Altea.
Hon visar stolt upp köket som sin egen favorit. Den trelågiga spisen har tre brännare på rad vilket lämnar gott om arbetsyta framför spisen. Dessutom finns en plastskiva som kan läggas över spisen, när den svalnat, och som fungerar som avrinning för disken. Längre bak i vagnen finns en våningssäng, så tillsammans ryms sex sovande i den förhållandevis korta vagnen.
Nya Alteaserien verkar lovande och vagnarna rymmer mycket på liten yta. Vi ser fram emot att göra ett utförligare test av Altea i ett framtida nummer.
Adria Altea 552 PK

Totallängd: Ingen uppgift

Totalbredd: Ingen uppgift

Totalhöjd: Ingen uppgift

Innerhöjd: 195 cm

Chassi: Al-Ko

Totalvikt: 1270*/1400/1500 kg

Tjänstevikt: 1200 kg

Maxlast: 70/200/300 kg

A-mått: Ingen uppgift 

Isolering golv/vägg/ tak: 29/20/25 mm

 

Uppvärmning: Truma luftburen

Bäddmått: Fram: 203x140/130 cm, mitten: 203x105 cm, bak våningssängar: 196x77 cm

Garantier: Fabriksgaranti 5 år, fuktgaranti 5 år

Pris från: Ej klart

 

*Ännu ej godkänd vikt. Altea är så pass färsk att Adria inte hunnit få alla uppgifter klara när denna tidning trycks.

Kommentarer

#1
mikael larsson
2013-09-30 21:37

Har precis köpt en får den i mars 2014.

#2
martinjacoblarsen
2013-11-12 23:43

Jeg har også købt en, en altea 542 pk til marts 2014

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.