Alla husbilar om Carado A361

Husbilsmodellen Carado A 361 är en alkovhusbil med plats för sex bäddplatser trots att den bara är 6,63 meter lång. I fören har den en sedvanlig alkovsäng och längst bak en våningsäng. I mitten finns köksmodulen och sittgruppen bestående av en dubbeldinett som kan bäddas till en säng för två personer. Carado A361 är en modell som har funnits med i tiotalet år och även finns 2019 i Carados sortiment. Den byggs på Fiat Ducatos chassi.
Företaget Carado är ungt och det bildades 2005 av Erwin Hymer Group med målet att tillverka prisvärda husbilar av hög kvalitet. De byggs i närheten av Dresden i Capronfabriken som är en av de modernaste i Europa. Där byggs även systermärket Sunlight. Tidigare fanns även Carado husvagnar men sedan flera år är det husbilar för hela slanten. Mer än 40 fordon lämnar varje dag fabrikens produktionslinje där de har egen möbeltillverkning. Carado är kända för sin byggkvalitet och den uppnås delvis av flera kvalitetskontroller i fabriken och sist av allt en stor slutbesiktning. Carado finns som helintegrerade (I-serie), halvintegrerade (T-serie), alkover (A-serie), vans (V-serie) och plåtisar (Vlow). I Carados fall betyder ordet “vans” att bodelen är byggd av Carado men lika smal som förarhytten medan de säger Camper Van om sina plåtisar vars modellnamn är Vlow.
Annars är Carados husbilar enkelt utrustade både utvändigt och invändigt vilket gör att priserna är i instegsnivå. Carado tillhör Hymergruppen som i sin tur köptes av amerikanska Thor Industries 2018. De är världens största koncern inom campingfordon.

På Husbil & Husvagn har vi just nu:

Totalt 1 artikel om Carado A361 1 test
Prenumerera på 2243