Alla artiklar om Flair

Modellserien Flair kommer från Niesmann+Bischoff och det är den största husbilen från den tyska premiumtillverkaren. Flair är en serie linerhusbilar som genomgick en rejäl uppdatering till år 2015 när den fick samma läckra yttre design som mindre syskonet Arto. Till 2018 fick Flair också en unik säkerhetsdetalj i stora premiumklassen i form av dubbla airbags vilket medförde att de också krocktestades. Niesmann+Bischoffs historia börjar under 1950-talet när det är högkonjunktur i Tyskland och allt fler vill ut och resa. Så även Efriede och Hugo Niesmann som öppnade en butik för husvagnar kallad Niesmann KG. Det som blir grunden för det som 1981 blev husbilstillverkaren Niesmann+Bischoff. De modellnamn som funnits i företaget känns igen än i dagens NiesmannhusbilarClou (1981), Flair (1994), Arto (1998), Smove (2016)
Premiumfabrikatet Niesmann+Bischoff är kända för sin moderna design som gäller både utvändigt och invändigt. Särskilt efter 2013 när den moderniserade Arto (Fiat Ducato-chassi) visades och den skakade om hela branschen med sin sportiga design. Skillnaden mellan den tidigare generationen Arto och den nya var enorm när det gällde den yttre designen. Senare (2015) följde samma imponerande ansiktslyftning av stora flaggskeppet Flair (Ivecochassit).
Det är varianter på de två helintegrerade modellerna Arto och Flair som gällt i många år men 2016 kom en halvintegrerad Niesmann i form av Smove på Fiat Ducato. Smove är tänkt att kombinera det bästa av två världar genom att vara smidig och pigg som en halvintegrerad att köra men lyxig att bo i som en helintegrerad linerhusbil. Niesmann+Bischoff ägs sedan 1996 av Hymergruppen och därmed amerikanska Thor Industries.

På Husbil & Husvagn har vi just nu:

Totalt 1 artikel om Flair 1 nyhet

Flair-modeller:

Prenumerera på 2073