Alla Artiklar om Hymer 522

Husbilsmodellen Hymer Van 522 var en husbil i den minsta storleken där namnet Van betydde att bodelen var lika smal som förarhytten. Något som ofta förekommer på tyska husbilar och alltså inte handlar om en “van” som vi ser ordet, plåtis eller minibuss. Hymer Van 522 hade en bodel byggd av Hymer och en bas från Ford Transit. Längst bak hade Hymer Van 522 en tvärställd dubbelsäng vilket gav utrymme till ett cykelgarage under.
Hymerkoncernen med sina 24 varumärken var stor redan innan den köptes upp av amerikanska Thor industries år 2018. Inom Thor ingår också många olika varumärken och bland de mest kända för oss i Europa är Winnebago och Airstream. Thor är idag världens största tillverkare och koncern inom husbilar och husvagnar.
Om vi går tillbaka till starten av Hymer så var det egentligen Arist Dethleffs som startade det hela med sin husvagn Wohnauto år 1931. Den första egentliga Hymervagnen byggdes år 1956 och det är Erwin Hymer som grundar företaget. Hymers allra första husbil byggs redan år 1961 och 1972 lanseras den legendariska Hymermobil som blir den första helintegrerade husbilen från Hymer. I dag är varumärket Hymer välkända för sina högkvalitativa byggen av halv- och helintegrerade husbilar. Ett tips för dig som är vetgirig är att besöka Erwin Hymer Museum i Bad Waldsee i södra Tyskland. Troligen Europas ledande museum inom husvagnar och husbilar.

På Husbil & Husvagn har vi just nu:

Totalt 1 artiklar om Hymer 522 1 tester
Prenumerera på 2349