Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Elmia är över för den här gången

15 september 2013
Nu återstår bara hemresan så riktigt slut är det inte än för oss som jobbat i montern. Och datorn kommer till flitig användning även i bilen den här gången.

Men det har verkligen varit en folkfest. Jag har vandrat runt bland frukosterande bland fritidsfordonen, sett de njuta av det strålande sensommarvädret som i år verkligen gjorde utelivet njutbart. Och tittat ut över den enorma mängd mobila boenden som syntes så bra från taket på Elmia.

Även kvällarna har varit underbara för besökarna med dans och räkfrossa eller festligheter i Hofbräuhaus oktoberfesttält. Om nu inte det vanliga friluftslivet i vänners glada lag skulle duga som sådant förstås. Och sist men inte minst har det varit en intressant mässa som bjudit på spännande nyheter på såväl fordonssidan som tillbehören. Men en mässa skulle inte vara spännande om det inte vore för alla utställare och trevliga besökare i mässhallarna.

Men att jobba på en mässa eller besöka den är två helt olika saker. I synnerhet en välbesökt mässa som Elmia med massor av intresserade läsare som både kommer med tips och önskemål. Men det som överraskat mest är det positiva mottagande vi fått i montern och de fem som vann våra fina elcyklar gick säkert hem med ett extra brett leende på läpparna. När jag vandrat runt och pratat med många så har jag bara mötts av positiva kommentarer och som nybliven webbredaktör känns det mycket uppmuntrande. Dessutom är det allt fler som besöker oss på webben och facebook och bara senaste månaden har det tillkommit mer än 100 nya facebook-följare och om bara ytterligare några få så passerar vi 900.

Besökssiffrorna på mässan pekar uppåt och även om söndagens siffra inte är känd för mig i skrivande stund så verkar det vara runt fem procent till och med lördagen. Det ligger väldigt nära branschbedömningen om en uppgång nästa år på sex procent för nyregistreringarna och glädjande är att Sverige tycks ha klarat av den nedgång som övriga Europa har haft på ett mycket bättre sätt så det blir allt fler som upptäcker det du säkert redan vet, den frihetskänsla som så många av oss värderar högt. Kommentarer som att det är det mobila boendet som ökar på bekostnad av båtlivet känns också mycket positivt. Åtminstone för oss som gärna åker runt på vägarna och nöjer oss med att betrakta solnedgången över vattnet.

Den nya veckan innebär att sortera ut det mest intressanta och fortsätta att hålla högt tempo i uppdateringarna. Det ska nog också gå bra och jag kommer att fortsätta lägga ut tips om trevliga platser och vägar och du som har någon pärla du gärna delar med dig av tveka inte att höra av dig!

Så njut nu av bilden över den enorma parkeringen utanför Elmia där ungefär 3000 mobila boenden hade samlats och på återseende!