Bild
Nästa artikel

Bildspel: Ansia Resort Camping

3 augusti 2017

– Jag tycker att den gula gungan i lekparken är roligast på hela campingen, säger Bell 3 år.

Ansia Resort har fem lekplatser och här i bild kan du se Bells favorit - den gula slänggungan!

Två av lekplatserna har hoppkuddar och den ena ligger nedanför restaurangen Skogskåtan med utsikt över vattnet.

- Vi tycker att trampbilarna är roligast på Ansia, säger Jesper och Jessie som båda trampade runt på tvåsitsiga fordon.

- Det bästa med norra Sverige är alla trevliga människor och sedan gillar vi att ölen är så billig här. Vi har varit flera gånger här på Ansia som är vår favoritcamping. Trevlig personal och rena, fina servicehus, tyckte det här glada husbilsgänget från Bodö i Norge.

Campingen är också lämplig för hundar då det finns gott om strövområden runtomkring. Bland annat en trevlig strandpromenad.

- Det saknas wifi på nya området där vi bodde men annars är det en bra camping med gott om lekplatser för mina yngre syskon, säger Jonas.

Spelhallen stod för tillfället tom och förutom den finns även ett klubbhus för de yngre camparna.

Vägg i vägg med receptionen ligger campingens kafé som har ett bra utbud av bakverk, smörgåsar, kaffe, hamburgare och sallader. Öppettiderna är generösa sommartid då det stänger 21:00.

Infarten till Lapplands populäraste campingplats som har hela 400 husvagnsplatser, hotell och stugor på området. Granne med campingen är Ansia Badpark samt Lycksele golfbana med nio hål.

Ett servicehus med gott om service för gästerna.

Campinggatorna är döpta efter de lokala djuren som exempelvis Vargvägen, Lovägen, Björnvägen.

Pär "Pelle" Wikström bor i Lycksele och han är stamgäst på Ansias minigolfbana. Han innehar banrekord och klarar ofta varje bana på bara ett slag. Ibland blir han utmanad av icke ont anande turister som dock alltid får se sig slagna av Pelle.

Som bevis på sin skicklighet har Pelle fått ett intyg där det står att han är Västerbottens bästa minigolfare.

Förutom Lycksele Djurpark, Nallebjörnens lekland, Trollringen Go-cart, Lycksele Golfklubb så rekommenderas ett besök på Gammplatsen och skogsmuseet med utställningen "Utsikter" samt flera skogsmaskiner.