Bild
Nästa artikel

Bildspel: Ava havsbad och Camping

27 juli 2017

Ulf och Berit Backlund från Härnösand bor på Ava Camping för fjärde året i rad med sin husvagn, en Adria 552 UL, och hundarna Lisa och Saga.
- Det är en jättefin camping vid havet som är bra för oss med hundar. Det är rymliga platser så man slipper vara alltför nära varandra. Sen är ju underhållningen och restaurangen också jättebra. Vi kommer att stanna några dagar för att sedan fortsätta söderut mot Uppsala, säger de.

Stranden ligger längst ned på campingen.

Utebowling, studsmatta, sandlåda och gungställning finns för barnen.

Kvällsunderhållning flera dagar i veckan hör till en av campingens fördelar. Det är inte så vanligt på en så pass liten camping att man har underhållning, restaurang och rättigheter.

Receptionen finns i samma lokal som restaurangen.

Menyn är omfattande och rättigheterna fullständiga.

Vi testade en tacosallad som får med beröm godkänt tack vare färska råvaror.

Vår plats högst upp på campingen. Härifrån hörs E4 men inte så att det stör och man ser inte bilarna då det är både skog och en gammal avstängd kustlandsväg mellan.

Under en promenad längs gamla kustlandsvägen som passerar campingen hittades detta gränsmärke från 1769 som markerade gränsen mellan Westernorrland och Westerbotten.

På andra sidan E4, från campingen sett, fortsätter gamla kustlandsvägen och där finns denna lite igenvuxna skylt som informerar om stenvalvsbron intill.

Utsikt från promenad längs viken där campingen är belägen.