Bild
Nästa artikel

Caravan Kista 2018

17 februari 2018

Nordic valde att ställa sina vinterisolerade husbilar utanför mässans huvudentré. Ett bra läge för besökarna att verkligen känna hur de klarade kylan.

Husvagnen BoatVan är dock inte tänkt för Atlantfärder men väl en stilla tur i sjö och vattendrag. Snygg design och solpaneler på taket.

WeCamp Quickstop är en spännande innovation som premiärvisas i Kista. Ett mycket lätt och smidigt förtält med sluss till husbil eller vagn. Passar utmärkt för plåtisar.

En konstruktion som gör det mycket snabbt att sätta upp.

KamaFritid har ett nytt inredningskoncept som de kallar Royal Camping med snygga serviser och inredningsdetaljer för campare med stil och smak.

Abel på AbNet stod i KamaFritids monter och demonstrerade rengöringsmedel för husbilar och husvagnar.

Dometic har en ny storsäljare i form av lyxiga kylväskor med frys eller kyl, appstyrda och massor av finesser. En stark trend är att utrusta sin minibuss till campingbil och då kommer de väl till pass. Vanlife.

Hydrauliska stödben är en trend som kommer mer och mer. Den som en gång haft dem vill inte vara utan. E&P Hydraulics är en av utställarna som berättar mer om detta.

De syns inte i statistiken då de inte registreras, men på Kistamässan fanns fyra utställare med Campers. Ett tecken på att fler köper pickup med boende. Amerikanska NorthStar Premium ståtar i tyngsta viktklassen!

U-soffa, ugn, elverk, enorm Dometic kyl/frys och mycket annat. Denna modell har både luftburen värme och vattenburen Alde värmare.

Nästa campermonter vi kom till. Easy Campers från S-Karosser byggs i Sverige för svenskt klimat. Deras försäljning har ökat så mycket att de ändrat tillverkningsrutinerna i Dorotea.

Förutom campers gör S-Karosser många specialbyggen. Till exempel en egen finurlig mässdisk med förvaring och kaffebryggare.

Den tredje camperutställaren vi stöter på under rundvandringen är Tischer från Tyskland. Nils Golay är svensk återförsäljare.

Camperfabrikat nummer fyra på Kista byggs i Frankrike. Sverigepremiär för Gazell, en lätt och helgjuten variant för äventyrare. Se mer på www.campernorge.no

Anki Bagger har åkt i karavan med husbilar genom Sverige tillsammans med vänninor, däribland författaren Camilla Läckberg. Anki finns i Hymers monter på Kistamässan.

...Paus för godisremmar...

LMC har en ny återförsäljare, Husvagnsspecialisten i Uppsala. LMC visar även en rejäl husvagn med vattenburen värme som ni inte får missa, 735 K med barnkammare.

Sverigepremiär för läckra inspire husbilar som byggs i Slovenien. Många smarta lösningar som nya bakdörrar och skjutdörren i plåt utbytt mot husbilsdörr. Taksäng finns också. http://inspirecamper.eu

Mässpriser fanns lite överallt och ännu en tydlig trend är att det är väldigt mycket plåtisar på Kistamässan i år jämfört med för bara ett par år sedan.

La Strada hör till det dyraste och exklusivaste du kan köpa bland plåtisar.

Populärast är dock fortfarande vanliga halvintegrerade och helintegrerade husbilar. Pilote har sålt mycket bra på svenska marknaden under senare år.

Inspiration. Vägarna i Norrland hade en stor monter. Vildmarksvägen är en svensk dröm för fritidsfordon. Världens finaste ställplatser och nästan överallt!

Detta var bara ett litet smakprov. Väl mött på mässan under lördag och söndag!