Bild
Nästa artikel
Anders Witt egen blogg

En engelsk mässa

16 april 2011

Den brittiska campingsäsongen inleds med The National Motorhome Show I Peterborough 15-17 april.
Arrangör är Warners Group, det förlag som bland annat ger ut ett antal campingmagasin, exempelvis MMM: Motorcaravan Motorhome Monthly. Mässan i Peterborough är den första av sex liknande mässor som ordnas runt om i landet under säsongen. Det går att läsa mer om det här på sajten www.outandaboutlive.co.uk.
Mässorna är mest utomhus, lite vågat i det här regniga landet...
Ett antal återförsäljare av campingfordon fyller gräsmattorna med både nya och begagnade fordon som är till salu, totalt ett tusental. Och det säljer bra, intygar flera handlare. Priserna verkar för övrigt rätt förmånliga, med svenska mått mätt.
Mellan alla fordon är det presentation och försäljning av alla prylar som behövs. Förtält, möbler, köksutrustning och allt annat.
Runt mässområdet finns mässcampingen.Med bortåt 3000 campande ekipage, som ofta stannar hela helgen och som festar och umgås ungefär på samma sätt vi gör på Elmia i september.
Det finns mycket att berätta från mässan. Det mesta får du läsa i en artikel i majnumret av tidningen och kanske på den här sajten.
Men kort om engelska ställplatser.
Ett fenomen som ses med stor misstänksamhet av de flesta. Men som givetvis är på gång eftersom antalet husbilar ökar snabbt även här.
Ett annat fenomen i Storbritannien är CL och CS. Som hänger ihop med att där finns två jättelika, konkurrerande, klubbar. Caravan Club och Camping and Caravan Club. Båda påminner om CC hemma, äger en massa campingplatser, exempelvis.
Det finns också ett par nya klubbar/företag som erbjuder något som påminner om ställplatser.
Om mina bloggläsare är intresserade kan jag utveckla det här lite till. Om CL (Certified Locations) och CS (Certified Sites), exempelvis. Annars kommer det i tidningen.
På bilden en spännande lösning av hur man får med en liten personbil. Man hänger den helt enkelt på husbilens dragkrok! Vad tycker Transportstyrelsen?
Nu drar jag sakta genom the Hearth of England mot Devon och Cornwall.