Bild
Nästa artikel
Anders Witt egen blogg

Heiligenhafen kvar 2011

9 april 2011

Heiligenhafen, en trygg hamn för fartyg både till sjöss och lands. Inte minst har den stora ställplatsen där blivit allt populärare bland svenska husbilsåkare. När jag la till där 8 april stod där minst tio S-märkta husbilar. Några på väg hem från soliga månader i söder.  Andra på väg ut till äventyren.
I vinter har det ryktats att den populära ställplatsen skulle stängas. Men Husbil & Husvagns utsände kan dementera detta. Den kommer att vara öppen hela säsongen 2011, kanske med något färre platser.
På hamnkontoret, som sköter både ställplatsen och den enorma gästhamnen, berättas att ett jättelikt byggprojekt med en "Seebrügge" ska förverkligas. Bilden intill visar hur det ska bli, enligt en stor skylt vid ställplatsen.
Bygget kommer att använda ytorna vid nuvarande ställplatsen. Under 2011 kommer de flesta av platserna dock att vara kvar för att stängas helt 2012.
Vi hoppas att vi då kan erbjuda en ställplats på annat håll i Heiligenhafen eller dess närhet, berättar de på hamnkontoret. Men det är ännu osäkert var och hur det blir. Vi inser hur populärt det är, inte minst bland svenska husbilsåkare.
I avvaktan på den nya ställplatsen hänvisas vi till närliggande  Binnensee.