Bild
Nästa artikel

Kustvandring

Anders Witt egen blogg

Det är inte särskilt svårt att hitta vandringsleder i England. Det vimlar av dem, liksom cykelleder.
Nu har jag hittat en särdeles fin  led, den heter South West Coast Path och går runt hela sydvästra England, alltså både Devon och Cornwall. Den är drygt 100 mil lång och på många ställen går den precis på kanten av de dramatiska klippbranterna vid kusten.
Så ser det ut längst ute på spetsen, alltså vid Lands End där England slutar. Jag har provgått en bit och det var fantastiskt. Inte minst utsikten ut över Atlanten och de breda sandstränder som finns vid ebb och som lockar massor av surfare även så här års.
Det är ju knappast säsong vare sig för vandring eller surfning, men även England glädjer sig åt fantastiskt väder nu och till påskhelgen. Inte en regndroppe utan mest sol och stilla vindar.
Precis som på många andra håll i Europa behöver den trötte vandraren inte vandra så länge innan det dyker upp ett vattenhål. I England handlar det om en pub. Där till och med brittiskt öl kan smaka riktigt bra efter par timmars svåra strapatser.
Den här vandringsleden har en egen hemsida: www.southwestcoastpath.com.
 

Kustvandring
Kustvandring
Kustvandring

Kommentarer

#1
Henrik witt
2011-04-22 14:44

Låter trevligt och här kommer liten pÅskhälsning från långfredagslax hos farmor i Åby.

#2
Katarina Wändahl
2011-04-22 15:50

Kan detta vara något för en barnfamilj i juli? Glad långfredag från Katarina

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.