Bild
Nästa artikel
Anders Witt egen blogg

Pensionärsrabatt...

18 april 2011

Mitt i Englands hjärta, mitt i Cotswold med ett böljande jordbrukslandskap och småstäder byggda i den typiska gul-röda stenen från trakten. Mitt i detta en liten campingplats, Winchcombe.
Hittills har jag betalat mellan 14 och 25 pund per natt på campingar och jag har gnällt över att här inte finns ställplatser. Nu modifierar jag mina åsikter lite.
Winchcombe är en av av cirka 100 campingplatser som ägs av en av de två stora brittiska klubbarna, Camping and Caravanning Club.
Företåndaren på Winchcombe frågar efter mitt CCI-kort. Alltså Camping Card International. Jag har ett sådant (beställs och förnyas årligen via Caravan Club i Sverige, kostar 50 kr).
Det visar sig då att CCI-kortet berättigar mig till ett temporärt medlemskap i den engelska klubben. Utan att jag behöver betala något extra för det.
Som medlem betalar jag 8.65 pund för en övernattning på Winchcombe.
Men inte nog med det!
Föreståndaren frågar om jag är över 55 år, vilket jag måste medge.
Då är jag berättigad till Members age concession rate.
Notan slutar alltså på sex pund, drygt 60 svenska kronor. Då har jag tillgång till campingens alla faciliteter. Om jag behöver el kostar det ytterligare tre pund. Men det behöver jag knappast just nu eftersom det nästan är sommar här. Det ska tilläggas att som icke-medlem hade jag, förutom 8.65 pund fått betala 7.10 pund extra. Alltså 15.75 pund.
Detta är första gången i mitt liv som jag får pensionärsrabatt. Vilket stämmer till lite eftertanke...
Hur som helst så har jag nu tillgång till CCCs campingar i hela landet och inte minst till många hundra Certified Sites. Alltså klubbens egna "ställplatser" på gårdar, pubar och liknande ställen.
Jag ska förstås försöka ta reda på om den konkurrerande klubben, The Caravan Club, kanske har motsvarande förmåner för oss tillfälliga besökare.
Dagens lärdom är alltså att skaffa ett CCI-kort när du ska ut.