Bild
Nästa artikel

3 januari 2011: Garageporten ramlar i backen

Carola on the road
3 januari 2011: Garageporten ramlar i backen

Övernattar mellan några lastbilar på en lastbilsparkering längs med A7 i Tyskland. Fyller husbilen med färskvatten och drar vidare. 

När vi svänger in mot en Burger King i norra Bayern händer något verkligen märkligt: husbilens ena garageport ramlar av! Den dunkar i asfalten vid en tvär sväng men i låg fart. Kunde inte tro våra ögon men där låg den. Inne i garaget ligger slalompjäxor och annat löst som kunde ha ramlat ut i farten. Tur i oturen att denna olycka händer när vi har kört av autobahn.

Nu är goda råd dyra. Som tur är finns en verkstad bra 400 meter bort och vi surrar fast lasten för att kunna ta oss dit. 

Får omedelbar hjälp - tur också att det är måndag och vanlig arbetsdag - men gubbarna på verkstan är bekymrade för skruvarna i ädelstål - fyra stycken - har gått av inne i skruvhålen som håller fast själva beslaget. Det är ingen robust konstruktion och mekanikern skakar på huvudet...

Någon timme senare sitter luckan fast tillräckligt bra för att vi ska fortsätta. Reparationen kostar 21 euro.

Kommentarer

#1
Christer Magnusson
2011-01-20 19:06

En rulle silvertape ska ligga i varje husbil. Jag har tappat bakrutan i en Knaus

#2
Carola_Eklundh
2011-01-25 16:54

Oj Aj! Mycket ska man höra innan öronen (också) ramlar av!
Vi hade behövt många rullar silvertape ska jag säga. Porten väger ju en del....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.