Bild
Nästa artikel
Carola on the road

Nyårsdagen 2011: Dagen efter - strålande sol i norra Tyskland

3 januari 2011

Svenskgänget möter upp och det visar sig att grannarna, ett par från Ystad i en Fendt husbil, samt deras goda vänner som just köpt en begagnad Laika i Tyskland, haft en toppenkväll. På restaurang Nordpolen serverades ett glas välkomstssekt, tapas, buffé och ett suveränt dessertbord. Detta för endast 29 euro per person och då ingick också en flaska bubbel vid tolvsnåret! Underhållningen bestod av en kille på synthesizer som spelade modern tysk allsång vilket fick de övriga gästerna att sjunga med. Lika roligt var det inte på Seestern där vi var igår...

Samlar krafterna, städar bilen, vinkar farväl och rullar ut från ställplatsen för att komma vidare på vår resa mot Italien och det husbilstest vi ska göra där den 4:e januari. Men först ett stopp för att tömma tankarna. Jag kliver nästan rakt ner i gallret vid tömningsstationen och blir en smula illamående. Latrintömningen sker direkt ner i brunnen och i gallret sitter - ja - gissa själv. Det är riktigt äckligt. Men ett nödvändigt göra för det finns inget värre än att vara på väg med full toalett. 

Har siktet inställd på ställplatsen i södra Hamburg (Wohnmobilhafen) men missar avfarten. Rullar vidare på A7 och ser en ställplats i Bordatlas som ska ligga i närheten av Bispingen. Gps:e leder oss av autobahn och turen i mörkret känns inget vidare. Platsen visar sig sen vara en gårådsplan framför ett privathus. Här står en fet Concorde med elverk och en stor Carthago uppställda. Underlaget är snötäckt, i det närmaste isig skare och elskåpet utom räckhåll för vår elkabel. Vi backar ut bussen och nu börjar tröttheten infinna sig. Campingplatserna verkar i de flesta fall vara stängda och nästa ställplats ska ligga i Soltau.

Rullar så småningom in i ett litet stället som heter Behringen, här passerar vi ett stort värdshus på Mûhlenstrasse 6 som heter Grûnen Eiche. Jag går in och frågar om vi får äta middag här och övernatta på den stora parkeringen på baksidan. Den trevlige värden säger att "Visst går det bra, ni kan få nyckel också till toalett och dusch". Han visar oss en plan yta utanför ett litet hus och pekar på eluttag. Vi parkerar, kopplar upp oss och tackar gud för denna trevliga plats. Som sedan visar sig servera den mest utmärkta maten man kan tänka sig! En saftig lax med Hollandaisesås och knaperstekt potatis följs av en rejäl bit hembakad äppeltårta med grädde. Därtill en stor och sval Weissbier. Värden bjuder oss sedan på ett glas snaps som smakar anis som lägger sig som bomull i magen. vakna till. Somnar med andra ord skönt på vår trevliga, privata ställplats. Visserligen har vi sockrat notan med 20 euro men det känns helt okej med tanke på att vi får använda handdukarna inne i duschen. Dessutom vill jag inte behöva städa efter mig så den servicen är ju värd en extra slant kan jag tycka.