Bild
Nästa artikel
Bloggar

En underskön vecka i Tyskland

26 augusti 2013
Som den flitige bloggläsare du troligen blivit vet du redan om att jag varit i Tyskland och nosat på pärlor i Brandenburg-området, alltså de nordliga delarna av östra Tyskland. Både vädret och upplevelserna bjöd på bästa möjliga.

Det här med resetips är något som jag vurmar för. Den här gången for jag iväg till en del av Tyskland som jag inte sett så mycket av, det har helt enkelt inte fallit sig så att jag åkt där lika mycket som i övriga Tyskland.

Jag tror att det kan vara samma för många av oss men det finns mycket som är intressant att stanna till vid och så ligger det inte så långt bort. Allt eftersom kommer jag att ge dig pärlor här och där och jag kommer att sammanställa dem så du har lätt att gå in och kolla på sådant som jag tyckt varit lite extra när du kanske ändå passerar. Du kanske till och med vill styra ditt resande åt det som jag uppskattat. 

Skam att säga men jag hade faktiskt inte greppat att det finns en vacker väg, Deutsche alleenstrasse, som går hela vägen från Östersjökusten till södra Tyskland och är, precis som namnet antyder, en alléväg. Bitvis mycket vacker där den i lugn och ro böljar fram under trädkronorna genom det tyska kulturlandskapet. För mig som inte uppskattar Autobahn så mycket har sådana vägval blivit en naturlig del av mitt resande, ger mig ro i själen och så finns det som sagt så många spännande platser att uppleva längs vägen.

Att tjata om hela resan i en blogg känns inte bra och skulle förmodligen skrämma bort många från att läsa klart och därför börjar jag bara med att berätta om att jag varit där vilket gick ut över uppdateringarna på hemsidan. Men om jag ska ha något intressant att förmedla till dig så kan det bli så någon enstaka gång.

Snart är det Elmia och då kommer jag naturligtvis att fokusera på nyheterna inför 2014 även om det nya bara är en liten del av vad som finns på vägarna nästa säsong. Lite begagnat skall också till, inte minst vad som kan vara värt att tänka på vid köp. Det kommer ju hela tiden till nya kolleger i vår mobila värld och alla kanske inte har din detaljerade kunskap.

Jag ser fram emot dina tips om vad du tycker jag ska ta upp på hemsidan och hoppas du ursäktar avbrottet i uppdateringarna.

 

Ha en skön mobil höst och njut av den fantastiskt färgsprakande natur som snart är på gång!

 

Pelle Kjörling