Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Är det här med semester en bra idé?

19 juli 2021
Hela våren har jag gått och längtat efter semester och nu när den är här är jag helt utmattad. Jag får väl skylla på värmen som alla andra gör.

Detta är en krönika skriven av er webbredaktör.

Det här med semester är inte alls så lätt som det låter när man inte är mitt inne i den. Alltid är det något krav som ska tillfredställas.

Visst visar sig vädret från sin bästa semestersida. Faktum är att vi inte har haft så fruktansvärt hett här i Dalarna, till och med lite för mycket regn just där jag är. Men så är det ofta, mitt lokala regnmoln överger mig sällan. Just nu är jag trots allt glad för att jag inte är i Tyskland.

Det har varit ont om måsten den här semestern. Och det gnager. När mina vänner undrar vad jag har gjort blir jag svaret skyldig. De tittar lite misstänksamt på mig medan jag till slut får fram att jag har njutit av att koppla av.

Koppla av? Så vad gjorde du då?

Ingen kan riktigt förstå mig när jag inte springer runt bland upplevelser hela tiden. Men måste jag verkligen använda tiden till det jag inte vill för att det ska låta bra i andras öron?

De berättar om att de går på meditationsövningar. Men inte under semestern förstås. Då har de inte tid för sådant. De betalar hellre för det som en kvällskurs efter jobbet.

Min meditation kommer utan extra kostnad för jag hittar alltid någon fantastisk plats när jag fricampar. Här i Dalarna finns nämligen otaliga små sjöar där jag kan förlora mig in i drömmarnas värld. Tänk vad en vattenspegel och en sakta sjunkande sol kan göra för sinnet.

När jag tycker det blir dags äntrar jag husbilens säng och kvar på näthinnan finns kvällens solnedgång.

Inte mycket att berätta för andra om.

Men min själ njuter mer än någonsin och visst är det en bra idé med semester. Åtminstone när man slipper alla måsten.