Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Dags för vårplanering

4 januari 2014
Nu när vi har klarat av jul och nyår, i varje fall nästan, är det hög tid att bege sig ut på jakt efter semestermål.

Som sällan förr så lyser Kung Bore med sin frånvaro och det riktigt drar i restarmen. För som det är nu i Stockholmsområdet är det absolut inga problem att åka på upptäcksresa och prognosen pratar om minst en vecka till innan det ska bli minusgrader. Då är vi snart i mitten av januari och i mars börjar dagsmejan. Det blir ingen lång vinter och ingen riktig isvinter heller verkar det som. Tvärtom så är folk ute och plockar svamp och de första snödropparna har redan visat sig.

Så jag knåpar med mina resminnen och försöker sprida lagrarna lite så det blir lite olika platser att besöka, oavsett var du bor eller om du tänkt dig utomlands. En sak som tål att upprepas är 400-årsminnet av Sveriges diplomatiska relationer med Holland. Det kommer att bli en rad evenemang under 2014 med anledning av det och därför passar kanske Holland extra bra som resmål i år. Du missade väl inte restipset om tulpanblomningen i Keukenhof? Det är ett sällsynt häftigt arrangemang väl värt att se. Men sådant får du fundera över, först är det mässa i Kista i februari då du får möjlighet att klämma och känna lite mer live på vad tillerkarna knåpat ihop i vinter, eller vad vi nu skulle kalla årstiden.

Lagom till att julbordet hunnit ge avtryck runt midjan så börjar jag med lite campinganpassade tilltugg. Jag kommer att publicera lite mer omfattande recept också, men först får det nog bli några joggingturer så att kroppen återfår de idealproportioner som naturen utrustat mig med. Åtminstone om jag sköter mig, äter rätt och rör mig tillräckligt mycket men sådant har du hört förr och det enda som det brukar ge är dåligt samete. Men missa inte det jag skriver om ingredienserna. Ibland tycker jag att jag hittar lite extra rolig information om dessa och som du säkert känner till så skall ju kyparen på ett finare ställe kunna berätta lite om vad som ingår i rätten. Och vad kan vara finare ställe än campingbordet? Lite rolig information från dig som serverar kan säkert höja stämningen en hel del, inte minst om du bjudit in grannarna på något av mina festliga förslag.

Som avslutning skulle jag egentligen ha velat haft lite respons på nya layouten, men det verkar som ni generellt är lite rädda för att komma med kommentarer. Vill du inte skylta med namnet på sajten kan du ju alltid maila mig så får du fortsätta att vara anonym och jag får min respons. Även om jag ser att besökssiffrorna skjuter i höjden så är ju mediet utmärkt för lite mer direktkontakt så det hoppas jag vi kan utnyttja. Kanske någon forumtråd om resmål kunde vara skoj? Nu kan du ju inte längre skylla på julstressen, eller hur? Hur som helst så hoppas jag du är nöjd med nya sajtlayouten.

God fortsättning gott folk och glöm inte att planera in mässan i Kista som en liten minisemester!