Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Det är de små små detaljerna som gör det

9 november 2013
Världen är som en bok och den som inte reser läser bara en sida. Det gäller även i den mörkaste av månader men det är få som känner den där påträngande lusten att åka på semester med sitt mobila boende just nu.

Desto viktigare blir det att drömma sig bort och planera vårens aktivteter redan nu. För min egen del är det knappast något problem. Jag funderar mest hela tiden på vart jag ska ta dig med nästa gång, vilka trevliga platser jag besökt som du kanske inte känner till. Nyligen fick jag anledning att tänka extra mycket på en underbar resa förra våren till Grekland. Den kan du läsa om i det nya numret av tidningen som snart dimper ner i brevlådan. Jo, det är en av de allra bästa resor jag gjort och jag rekommenderar starkt att du tar dig dit i början på april. Vill du inte köra hela vägen finns ju alltid möjligheten att hyra en husbil men att åka runt kusten på Peleponeos blev en riktig wow-upplevelse.

Möjligen har du upptäckt att jag tagit dig med på en resa runt Tyskland. Mängder med vackra platser och vägar som erbjuder det där lilla extra och inte alls bara blir transport. Snart nog ska du dessutom få följa med både runt Vänern och Skåne som även de bjöd på en hel del fantastiska upplevelser. Det behöver inte vara så långt bort för att det ska bli upplevelserikt.

Men just nu när höstmörkret är som tätast och julstöket inte riktigt har kommit igång tränger jag mig på med lite julklappstips. Lite smått och gott som underlättar livet och en del förslag kanske får din campinggranne att dra på munnen lite extra i vår. Och det är väl inte så dumt ändå. För ett gott skratt förlänger livet sägs det och därför passar jag på att få dig på gott humör med mer eller mindre tokiga mobila boenden nu när det är som sämst med sådana på vägarna.

Ha det så gott och glöm inte att ta fram kartan, lite god mat, ett par ljus och dröm om sommarens äventyr!