Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Här blir du frisk till hälsan och humöret

3 februari 2014
Snart är det dags! Det är mässa, möte med vänner, nya upplevelser och inte långt borta förrän fågelkvittret återvänder över svarta åkrar med tussilagoblommande diken. Nu kanske vi inte ska ta ut sådant i förskott men för varje dag som går är vi en dag närmare säsongen och så sakta börjar livslusten och ljuset återvända.

Nu är det mässa på gång igen. Så här mitt i ickesäsong blir det samtidigt en mötesplats för alla frälsta. De du mötte på campingen i somras kanske dyker upp och det blir möjligt att byta några ord över en kopp kaffe. För en mässa är mer än bara ett antal montrar. Det är en upplevelse där du och dina vänner står i centrum.

För resandet är en livsstil. Det vi upplever på sommaren lever vi länge på. Platsen är underordnad, när eller fjärran skiljer dessutom beroende på var vi bor. För egen del gillar jag nya platser mer än redan besökta men det är väldigt olika hur man vill med det. Det väsentliga är att det blir en lisa för själen och ett pånyttfödandet av upplevelselusten.

Att komma till mässan är att få idéer lika mycket som att se på prylen. För vad är vitsen med det mobila boendet om det inte används för att vara just mobilt? Ta sig ut till den där spännande marknaden, gå runt i lugn och ro och sova över för att ta den extra vackra vägen hem. Stanna till vid sjön och plocka fram fiskespöt om det är sådant som gillas. Men även drömmen om det mer exotiska måste få kittla upplevelsenerven ibland. Resan kanske inte alltid blir av men att styra ut mot det mer okända är något jag rekommenderar alla att prova på någon gång.

Nu är vi inne i februaris korta månad. Det är inte långt till marssolen börjar värma mer ordentligt. Har vi tur blir det en tidig vår med mycket att upptäcka. Håll koll på vad som händer, kanske är det något evenemang i din närhet som kan sätta guldkant på tillvaron och som du kan berätta om för campinggrannen i sommar. Eller över fikat på mässan.

För känner du som jag, så finns inget mer upplyftande för själen än att börja fundera på upplevelser. Det är då livet börjar återvända fyllt med energi och glädje. Sådant som brukar sägas förlänga livet och gör det inte det ökar i varje fall kvalitén, något som duger minst lika bra.