Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Jag är lite villrådig

9 september 2013

Nu är det nära. Elmia står för dörren och jag har ännu inte bestämt mig för vad jag vill ha. Det finns ju en hel del att välja på och den första frågan måste ju bli om det ska vara husbil eller husvagn.

Alla tillverkare försöker förföra mig med allt från nya värmesystem till exotiska designkoncept. En och annan dessutom med multimediapaket men frågan är om inte detta husvagnsbilkoncept med det bästa från två världar är att föredra. Även om inte multimediapaketet är utrustat med fin display som jag inte förstår mig på utan en timmes läsning i instruktionsboken först.

Bara den läsningen kan få den mest förhärdade boknörd att ge upp. Knappast spännande och med otaliga hänvisningar till funktioner som jag inte har tänkt mig att utnyttja. Jag är ju en person som gillar att resa och kanske inte i första hand är ute efter att se på en naturprogram när jag ser naturen passera revy utanför fönstren. På något sätt känns det som om verkligheten är bättre än filmen trots den förföriska filmningen. Jag vill nog ändå sätta mina egna upplevelser före regissörens.

Däremot är det ganska omöjligt att lyssna på radion i den senaste husbilen jag kört. Med ett oändligt tålamod har jag bytt kanal otaliga gånger för att kunna lyssna på något intressant program, men så lätt ska det naturligtvis inte vara. Och när jag till nöds fått radion att delge mig programmet utan allt för mycket brus så får jag reda på att jag kör för fort.

Nej, jag låg i en bilkö och den rullade nog i 92 kilometer i timmen och skyltarna skrek envist 90. Radion skrek ännu mer envist att jag körde fortare än hastighetsgränsen ungefär en gång i minuten.

När jag körde in till jobbet i morse hamnade jag återigen i kö. Jag höll måttliga 10 kilometer i timmen där hastighetsskyltarna sa 30. Gissa vad jag fick höra?

Du kör fortare än hastighetsgränsen...

Nej, jag körde inte för fort. Inte alls i närheten av hastighetsgränsen. Och jag har inte hittat knappen för att stänga av funktionen. Förmodligen gömd långt ner i någon av menyerna och jag har inte tid att leta medan jag kör.

Jag är evigt tacksam att denna skapelse inte är utrustad med ett sådant multimediapaket. Och dessutom slipper jag att välja mellan husbil och husvagn. Jag känner mig jättenöjd med det.