Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Nu är det högtryck!

21 juli 2021
Nja, högtryck och högtryck. Jag menar inte vädermässigt utan jag tänker på fabrikanternas pressträffar. De står som spön i backen men sådant kallas ju inte för högtryck

Detta är en krönika skriven av er webbredaktör.

Jodå, jag gillar högtryck, i synnerhet under semestern. När jag sitter på kontoret får det däremot gärna regna, längtan ut i naturen blir inte lika intensiv då. Å andra sidan är det ganska lockande att försöka knåpa ihop texter om olika nyheter som dyker upp i flödet. Där är det verkligen högtryck just nu.

Ibland blir man bjuden på pressträffar men nuförcoronatiden hålls mycket digitalt vilket inte ger riktigt samma känsla. Jag är en såndär klämmaochkännatyp. Men trots allt kan det bli lite mycket av det goda när alla ska tala om att just de har uppfunnit hjulet på nytt. Om det är sant eller inte upptäcks vid första bästa provkörning och den blir det oftast inte mycket av på en pressvisning. Rediga provkörningar kommer lite senare och då kan vi ge er läsare ett mer rättvist intryck än när vi trängs i någon utställningsbil.

Ta mässorna till exempel. Då är det högtryck för alla campingfrälsta även om det regnar ute. Tyvärr har det blivit lite tunt med sådana både i år och förra året. Men nu är det som det är och bra nog att de börjar komma igång igen lite smått. Om nu inte coronan ställer till det igen. För visst har det varit lite omväxlande besked. Först skulle det bli en Elmiamässa. Kanske. I varje fall gick det att beställa camping men sedan skulle det inte bli någon. Då blev det lågtryck. Ett riktigt svart moln tornade upp sig ovanför, om inte i, huvudet på många. Men så tog Kabe tag i det och ordnade en mässa ändå. På Elmia med camping och allt. Visst visade sig solen återigen?

Under alla omständigheter blir det nog samma gemenskap på campingen som vanligt. Den är ju viktig nog och så kan man ju sitta och diskutera årets väder med gamla bekanta som man inte har träffat under året.

Då blir det till att ta fram grillen och det goda humöret. Då vill man faktiskt ha högtryck, sol och brittsommar eftersom mässor hålls när det lider mot höst. Precis som vanligt. Då har dessutom alla fabrikanter hunnit skriva om vad som komma skall. Vi har hunnit jämföra och utvärdera de största nyheterna. Sett trenderna. Det är viktigt.

Kontor på fyra hjul låter spännande. Då kan man ju verkligen njuta av att sitta och titta både på tangentbord och utsikt. Samtidigt som man på ett djupare sätt kan informera sig om nyheterna. Det är väl sådant som kallas Vanlife?

Annars säljs det mindre husbilar som aldrig förr. Camparna blir yngre och yngre och släpar med sig mängder med prylar som inte står så högt i kurs hos mig. Det är kanoter, padel, mountainbike och allehanda redskap för att förgylla tillvaron. Det har blivit trendigt med Vanlife och sådant gläder jag mig åt. Det är verkligen högtryck för dessa husbilar som nu allt oftare får ett popup-tak så man kan sova närmare himlen.

Men åter till de ideligen plingande pressmeddelandena. Snart nog står det klart hur nyheterna ska förmedlas. Men inte riktigt än. Just nu står hela vår redaktion på tårna för att redovisa ett rättvist material som vi själva utvärderat.

Så det är bara att stå ut med högtrycket.