Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Våren bara vräker in

20 april 2014
Nu är den här! Våren bara vräker på och körsbärsträden står i full blom, björkarna börjar grönska och påskliljorna är snart ett minne blott. Ingen annan årstidsväxling är fylld med sådan glädje som våren, det är dags mina vänner! Vi har hela sommaren framför oss och det är bara att fylla den med allt du drömt om!

Lagom till påsken gör sig våren påmind igen. Det är nästan så man förleds att tro att det är sommar och campingarna fylls ovanligt snabbt av nyss uppvaknade husvagnar. Och visst är det härligt med denna tidiga vår.

I Stockholm har jag hållit mig till stadens begivenheter efter min vårkänning för ett par veckor sedan i Mosel och Holland. Och förvisso, för tre veckor sedan var det 23 grader vid Mosel. Även om vi inte riktigt hunnit dit än så blommar körsbärsträden intensivt här i Stockholm och Kungsträdgården fylls av vårlängtande flanörer som svalkar sig med en glass, häggen har precis slagit ut och påskliljorna för en vissnande tillvaro. Gårdagen bjöd till och med på gullvivor i en gräsmatta. Men inget doftar som häggen i den ljumma luften där fåglarna håller konsert.

Men som den lediga helg påsken är för de flesta så är det den riktiga premiärhelgen för campandet. De som gillar permant campingboende har börjat lägga ut sina altanplattor och sätta upp förtält, vi andra kuskar runt i jakt på den perfekta utsikten och de som var lite vågade har tagit premiärdoppet vid Varbergs kallbadhus. Sådana övningar är inget för en badkruka som jag men många nog dök upp i Varberg.

Många förknippar ju säsongsstarten med konstrundorna i Skåne och dessa pågår just nu, men varför inte åka runt i Skånes skira grönska. Forsakar är som vackrast nu i bokskogslövningen och har du ännu inte hunnit se den och har några dagar över ska du naturligtvis inte missa den, det känns lite som att missa körsbärsblomningen i Kungsträdgården eller att njuta av påsken från campingstolen.

Bättre säsongstart än så här kan man knappast önska sig!