Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Hur ska jag göra nu då?

27 oktober 2013
Det här kommer inte att bli lätt. Klockan ska ställas tillbaks en timme men hur gör jag det på redaktionsklockan?

Igår måste ju dessutom tiden ha varit onormal eftersom vi idag har återfått vår normala tid. Men hur ska vi kunna återgå till något normalt när tiden har samlat ihop sig i en hög i botten på klockan? Och nyfiken som jag är var jag tvungen att åka förbi redaktionen för att se om klockan och inte bara tiden hade blivit normal. Det hade den inte. Åtminstone klockan betraktar jag som onormal. Om inte annat ovanlig och ganska meningslös.

Det är kanske därför som vi tjuvstartar med julmarknader och julklappar. Det är inte lätt med en onormal klocka och en onormal tid att veta exakt när det ska börjas med sådant. Och inte vet jag hur mycket tid du behöver för att kunna välja något spännande till den som ska få. Men en sak har jag kollat. Vår redationsklocka är inte till salu. Inte heller finns den på IKEA. Jo, en snarlik finns där men den har inte visarna på det här sättet.

Jag har ägnat tid åt att hitta lite skoj julklappstips som passar ihop med vårat mobila boende. Ett och annat har jag sett men priset tror jag att den låda i plast namngiven till "useless box" tar. Till och med det säljande företaget medger att namnet speglar användningsområdet. Den ska inte användas till någonting. Inget annat än att peka finger. Det är vad den kan och allt den kan. Den går inte ens att använda till förvaring eftersom lådan är fylld av detta finger. Och den känns absolut inte mer normal idag jämfört med igår.

Nu utmärker väl sällan julklappar sig för att vara det som motagaren mest önskar sig. Snarare vad givaren tycker att mottagaren behöver. En ask choklad exempelvis. För inte har väl givaren tänkt sig att mottagaren ska behålla den för sig själv? Det vore verkligen oförskämt, i synnerhet om mottagaren finns i familjekretsen, som exempelvis maken. Och ett förkläde som vi nyligen föreslog kan ju vara en liten vink om att laga lite god mat då och då. Eller vinstället, kanske är det dags att inhandla en flaska vin? Men en slips är nog den mest onödiga julklappen i varje fall, om den inte har husvagnar eller husbilar som motiv. Det kanske finns en sådan att köpa också, vem vet. Men i morgon kommer i vart fall ett riktigt slött julklappstips.

Om det sedan blir mer normalt att presentera julklappstipsen från och med idag när tiden är normal jämfört med den onormala gårdagen är en annan sak. Kanske även om det är mer normalt idag med de mobila boenden vi har hittat. Och även hur de ställs upp eller körs.

Det kanske är så att det inte är så mycket mer som är normalt idag än just tiden.